Ali Babacan'dan HDP'ye 'kayyum' desteği

Diyarbakır’a gelen DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, görevden alınan HDP’li belediye başkanı ve meclis üyelerine destek açıklamasında bulundu.

Ali Babacan'dan HDP'ye 'kayyum' desteği
Ali Babacan'dan HDP'ye 'kayyum' desteği
GİRİŞ 10.10.2020 15:44 GÜNCELLEME 10.10.2020 15:45
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Demokrasi ve Atılım Partisi'nin il kongresini yapmak için Diyarbakır’a gelen Ali Babacan STK temsilcileri ve iş adamları ile bir araya geldi.

 

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasına (DTSO) ziyarette bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, oda üyeleri, iş insanları ve partililerle görüştü.

Ziyarete parti programlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Babacan, demokrasi ile ilgili ciddi sıkıntılar olduğuna değinerek, görevden alınan HDP'li belediye başkanları ve gözaltıları eleştirdi.

 

 

"İNSANLAR BAŞKA ÇÖZÜM YOLLARI ARAMAYA BAŞLAR"

Seçimlerin anlamını yitirdiği bir sürece girdiklerini belirten Babacan, “Seçilmiş insanların idari kararlarla bir sabah evinden alınıp götürüldüğünü görüyoruz. Bu ister belediye başkanları olsun, isterse meclisler, belediye meclisleri üyeleri olsun. İsterse Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) seçilmiş milletvekilleri olsun. Seçilmiş bir insan demek arkasında bazen 5 bin, bazen 500 bin, bazen 5 milyon insanın iradesi demek. Ve biz çok açık söylüyoruz. Seçilmiş bir insanın görevden alınması sadece ve sadece bağımsız ve tarafsız bir yargı tarafından yapılabilmektedir. Aksi halde siz seçimleri anlamsızlaştırırsanız, sandığı anlamsızlaştırırsınız o ülkede artık gerçek anlamda bir demokrasi var diyemeyiz. Ve insanlar başka çözüm yolları aramaya başlar.” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 94
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    dönme ve döneklerin illet ve zillet ittifakı alçak yamyam vampir haçlı yahudi abd israil vs vahşi hayvan sürüsünün ermeni rum yahudi dönmeleri münafık takımı etnik mezhebçi bölücü işbirlikçileridir beka için kuklalarla ve kuklacılarla sonuna kadar mücadele edeceğiz İNŞAALLAH...
    Cevapla
  • biri 3 yıl önce Şikayet Et
    ipini Koparan hain oluyor
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    sırf oy almak uğruna bölge halkını ateşe atmayın vatanına bağlı insanları pkk ile hdp ile baş başa bırakmayın
    Cevapla
  • k¹e⁴l⁵e³ş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ali babacan boşuna yalakalik yapma onlardan sana birtane oy da çıkmaz ancak seninde o hainlerin safinda olduğun belli oluyor millette bunu görüyor
    Cevapla
  • Tamer Danacı 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman bir seçim kazanan her istediğini yapabilir doğru mu anladım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız