İYİ Parti'de 1 ihraç 1 de istifa....

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti Disiplin Kurulu tarafından oy birliğiyle partisinden ihraç edildi. Öte yandan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk da partisinden istifa ettiğini açıkladı.

GİRİŞ 16.11.2020 16:48 GÜNCELLEME 17.11.2020 21:15
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış

Partiden yapılan açıklamaya göre, Özdağ'ın durumu, İYİ Parti Müşterek Disiplin Kurulunun bugün yapılan toplantısında gündeme alındı.

 


İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ

Disiplin Kurulunca, Özdağ'ın eylemlerinin, parti tüzüğünün 76/D maddesindeki "İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak" ve "Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak" hükümleri kapsamında olduğu değerlendirildi.

Bu kapsamda, parti tüzüğünün ilgili hükümleri uyarınca Müşterek Disiplin Kurulu tarafından, Özdağ'ın İYİ Parti üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere kesin olarak çıkarılmasına oy birliğiyle karar verildi.

İYİ PARTİ Müşterek Disiplin Kurulunun 16.11.2020 tarihli toplantısında gündeme alınan İYİ Parti Kurucu Üyesi, İstanbul Milletvekili ÜMİT ÖZDAĞ’ın eylemlerinin;

İYİ PARTİ Tüzüğü’nün 76/D maddesinde düzenlenen;

“a) İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak ve

l) Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak”, hükümleri kapsamında olduğu tespit edilerek soruşturulanın İYİ PARTİ Tüzüğünün 76/D-a ve l maddeleri gereğince İYİ PARTİ üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere KESİN OLARAK ÇIKARILMASINA Müşterek Disiplin Kurulu tarafından OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir. 

KARARI YARGIYA TAŞIYACAK

İYİ Parti'den ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin Disiplin Kurulu kararını yargıya taşıyacağını bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Özdağ'ın, katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Kavuncu'nun "FETÖ'cü" olduğu yönündeki iddialarının ardından Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Daha sonra parti teşkilatları, Özdağ'ın beyanlarının gerçek dışı ve iftira olduğunun belirtildiği dilekçeleri genel merkeze ileterek Özdağ'ın partiden ihraç edilmesini istemişti.

Genel Başkan Meral Akşener ise teşkilatlardan gelen başvuru ve talepleri değerlendirerek Özdağ'ın Disiplin Kurulu'na sevkine karar vermişti. 

İYİ PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ KONCUK İSTİFA ETTİ

Öte yandan Adana Milletvekili İsmail Koncuk da, partisinden istifa ettiğini açıkladı. İsmail Koncuk istifası ile ilgili yaptığı açıklamada, "İyi Parti iyi yönetilmiyor" dedi. 

Adana Milletvekili İsmail Koncuk

YORUMLAR 177
  • Ali Erdemliol 3 yıl önce Şikayet Et
    Çorba, elbette dağılıp, dökülecek
    Cevapla
  • Mgl 3 yıl önce Şikayet Et
    Meral hanim her seyi kapatip git amerikaya,şıhınız da orda.....amerikada seninkiler kazandi seçimi...
    Cevapla
  • hursit dilaver 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP İPe el attıysa bu parti iflah olmaz artık.. HDP ye de kaymalar olacaktır İP ten. ilerde nasıl mebus olunacak. yani mebus demek milletvekili demek. agop dilaçar türkçesini lütfen bırakın. cevap yerine yanıt demeyin.. tarihinizi geçmişinizi reddetmeyin.bundan agop dilaçar memnun olur. ve de zaten her yanıt kelimesinde ona giden bonuslarla aşağıda zengin oldu.. etmeyin artık. adam bonus milyarderi oldu.nasiplenin efm.
    Cevapla
  • ertuğrul baloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    ve ipte ülkücülük ve milliyetçilik sona erdi.
    Cevapla
  • cavit 3 yıl önce Şikayet Et
    tasima suyla degirmen dönmez, chp nin suyuyla degirmen calistirmaya calisirsan sonuc belli, kimbilir chp ye dolayisiyla hdpkk ya ve fötöye ne ödünler verdilerki, asagi tükürsem sakal yukari tükürsem biyik misali bocaliyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt