BBP Genel Başkanı Destici'den 15 Temmuz mesajı

BBP Genel Başkanı Destici'nin "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" mesajı yayınladı. Destici, "Devletin sahibi millettir ve millet, devlet gücünü, seçtiği temsilcileri aracılığıyla kullanır" açıklamasında bulundu.

BBP Genel Başkanı Destici'den 15 Temmuz mesajı
BBP Genel Başkanı Destici'den 15 Temmuz mesajı
GİRİŞ 14.07.2021 15:18 GÜNCELLEME 14.07.2021 15:21

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Destici mesajında, milletin manevi çatısı olan devleti korumak için hiç tereddüt etmeden hayatlarını feda eden şehitleri rahmetle ve minnetle andığını belirtti.

"Devlet otoritesi şerik kabul etmez." ifadesini kullanan Destici, şunları kaydetti:

"Devletin sahibi millettir ve millet, devlet gücünü, seçtiği temsilcileri aracılığıyla kullanır. Devletin üç temel erkinden yasama, yürütme ve yargı kararlarını millet adına alır, görevlerini millet adına yerine getirir. Kamu görevi yapanlar, devletin otoritesi dışında, başka hiçbir ülkeye, millete, şahsa, cemiyete, topluluğa, zümreye bağlılık gösteremezler. Millet iradesi hiçbir zaman önemini ve anlamını tartışmayacağımız, her zaman başımızın üzerinde taşıyacağımız, onu korumak için başımızı vermekte tereddüt etmeyeceğimiz bir prensip olarak daima var olacak."

Destici, 15 Temmuz'da da "Milletin istiklalini yine milletim azmi ve kararı kurtaracaktır." denildiğini ve yola devam edildiğini belirterek, milletin devletine kahramanca, fedakarlıkla ve kararlılıkla sahip çıktığını vurguladı.

Tabiatın hiçbir alanda boşluk kabul etmeyeceğini ifade eden Destici, açıklamasında şunları kaydetti:

"Devlet idaresinin de küçük ya da büyük hiçbir boşluğa izin vermemesi gerektiği gerçeğinin, bu olayla daha iyi anlaşılmış olmasını umut ediyorum. Milletimizin, özellikle devlet yönetiminde görev alanların, bu gerçeği akıllarından hiç çıkarmamalarını diliyorum. Devletin herhangi bir idari alanında, özellikle güvenlik kuruluşlarında, emniyette, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, devletin yargı ve istihbarat kurumlarında gizli ya da açık örgütlenme içerisinde olan herhangi bir topluluğun hangi maskeyi takarsa taksın hoş görülmesine, olağan sayılmasına, hatta varlığına izin verilmemeliydi. Bu kabul edilemez ihmal, yaşadığımız ve kıyısından döndüğümüz felaketler göz önüne alındığında, yarınlarla ilgili devletimizin ve milletimizin ilerlediği istikbale ışık tutmalıdır."

Destici, Anayasa referandumuyla, millet tarafından kabul edilen sistem değişikliğini de Türkiye'nin ve devletin geçmişte yaşadığı acı tecrübeleri tekrar yaşamaması, millet iradesine müdahalelerin son bulması zarureti dolayısıyla desteklediklerini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular