Bakan Ersoy'dan HDP'li Paylan'a sert yanıt: Paşinyan'a mektup yazdınız mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, HDP'li Garo Paylan'ın, kiliselerin restorasyonlarına ilişkin sorusuna sert yanıt verdi. Ersoy, ''Ermenistan'a, Paşinyan'a, parlamentoya bir mektup yazdınız mı?'' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 21.11.2021 01:39 GÜNCELLEME 21.11.2021 09:14
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

HDP'Lİ GARO PAYLAN'A SERT CEVAP: PAŞİNYAN'A MEKTUP YAZDIN MI?

HDP'li Garo Paylan'ın, kiliselerin restorasyonlarına ilişkin sorusuna cevap veren Ersoy, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 21 kilisenin restorasyonunu tamamladığını söyledi.

Bakan Ersoy, "Benim zoruma giden şu oldu: Siz dediniz ki 'Yurt dışında bir camiye bir şey yapsalar ben isyan ederim.' Azerbaycan'da Karabağ'da Şuşa'da yerle bir ettiler, çıkıp Ermenistan'a, Paşinyan'a, parlamentoya bir mektup yazdınız mı? Keşke herkes bizim sahip çıktığımız kadar sahip çıksın." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, HDP'li Garo Paylan'ın, kiliselerin restorasyonlarına ilişkin sorusuna yanıt verdi. 21 kilisenin restorasyonunun yapıldığını belirten Bakan Ersoy, 'Azerbaycan'da Karabağ'da Şuşa'da camileri yerle bir ettiler, çıkıp Ermenistan'a, Paşinyan'a, parlamentoya bir mektup yazdınız mı?' diye konuştu.

TİKA BAŞVURUDA BULUNDU AMA AVRUPA RESTORASYON İÇİN İZİN VERMEDİ

Ersoy, Avrupa'da Osmanlı döneminden kalan eserlerin restorasyonu için TİKA ve VGM olarak başvuruda bulunduklarını ancak izin verilmediğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • Murat Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    çok yakına İslam düşmanları, hdp, pkk ve arkada onları besleyen batı, hepsi susacak. Allah'ın izniyle sömürü ve zulüm sistemleri sona erecek.
    Cevapla
  • Çaldıran....1514 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan bugüne kadar kaç tane Cami restore etmiş ??
    Cevapla
  • birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan kanı bozuk Macaristan da 350 tane cami harabe olarak duruyor hangi bir tanesi,ni restore edin diye tepki gösterdin yada baskı yaptın ibadetini yapacaksan o kadar çok açık kilise var ki , senin amacın ibadet değil sadece ortalığı karıştırmak
    Cevapla
  • Suat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak Ermeni artığı diyoruz da inanmıyorlar HDPPK ve Ermeni işbirliği ortada ve bunlara kol kanat geren CHP bu iki partinin bir birinden farkı yok bunlar MÜSLÜMAN VE TÜRK MİLLETİNİN en büyük DÜŞMANI uyanın artık bu ülkeyi bölmeye parçalamaya çalışıyorlar
    Cevapla
  • kökenler 2 yıl önce Şikayet Et
    açıkça Türkiye İslam devlet millet ahlak düşmanlıgı yapan ve haçlı siyonist batı lgbt (sapkınlık) taciz tecavüz...her gün başın sayfalarını dolduran bu chp sinden hdpsine ...millet ittifakının gerçek kökeni aceba hangi milletlere dayanmakta aceba ne kadarı gerçek Türk Ve Kürt ne ne kadarı hıncak taşnak ermeni ne kadarı enosisçi pontuslu rum ne kadarı megola ideacı yunan ne kadarı siyonist israil kökenli....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?