Kılıçdaroğlu'dan İBB'ye özel teftiş açıklaması

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik terör teftişi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'dan İBB'ye özel teftiş açıklaması
Kılıçdaroğlu'dan İBB'ye özel teftiş açıklaması
GİRİŞ 04.01.2022 13:49 GÜNCELLEME 04.01.2022 13:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu, "2022'ye girerken beklentiler çok fazla. Daha güzel, daha iyi bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Her evde huzur olsun istiyoruz. Herkesin sağlığı yerinde olsun istiyoruz" dedi. "Kavgadan, hakaretlerden bıktık artık" diyen CHP lideri, "Kavga istemiyor bu insanlar, huzur istiyor. Devleti yönetenler kin ve öfke duymamalı. Devlet kinle, öfkeyle yönetilmez. Adaleti yok ettiğinizde devleti yok edersiniz" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik terör teftişi hakkında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "O kadar kin, öfke duyuyorlar ki belediye başkanlarımızın çalışmalarını hazmedemiyorlar. Her türlü iftirayı atıyorlar. Bizim ruhumuzda adalet, sevgi, barış var. Millete hesap vermek var. Devletin kaynakları çarçur edilemez, peşkeş çekilemez. Ekrem İmamoğlu'ndan intikam alacaklarmış, neymiş, teröristler çalışıyormuş. Senin görevin ne? Teröristleri yakalamak değil mi, yakala. Niye bağırıyorsun? Yok öyle bir şey, iftira atacak. İstanbul'un rantını o kadar yediler ki doymuyorlar. O rant 16 milyon İstanbullunun, yedirmeyeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi müfettişler gitmiş, gitsinler. Niye iftira yapıyorsun? Bu kadar akıldan yoksun insanlar nasıl siyaset yapıyorlar, anlamakta zorluk çekiyorum. Bizim belediye başkanlarımız yolsuzluk dosyalarının üzerine gittiler.

Bunların temel görevi kul hakkı yiyerek beslenmektir. Şimdi atadıkları bir bakan var, Ulaştırma Bakanı. Yapılmayan işin onayı ve parasını vermiş. AK Parti'ye, MHP'ye geçmişte oy veren kardeşlerime seslenmek isterim; ne oldu bu dosya? Niye hakimler, savcılar üzerine gitmiyor? 35 yolsuzluk dosyasını İçişleri 'Bize ver' diyor. O dosyalar kapanmayacak."

DOLAR KURUNDAKİ DALGALANMALAR

Dolar kurundaki dalgalanma ve ekonomideki gelişmeleri değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeyi yöneten sen değil misin, dış güçlerle, stokçularla senin mücadele etmek gerekmiyor mu? Niye yapmıyorsun, neden yalan söylüyorsun. Dolar kurundaki oynamalardan Türkiye tarihindeki en büyük soygunlar gerçekleşti. Dünyanın parasını kazandılar. Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu gerçekleşti" dedi.

CHP'nin TBMM'ye bir önerge verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Buna kim hayır diyorsa yolsuzluğun ortağıdır" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, "Bugün herkesin Meclis televizyonunu izlemesini öneririm. Soygunu oradan öğreneceğiz. Kim bu vurgunu yaptı, kimin haberi vardı? Bunu öğrenme hakkımız var. Biz soracağız, bugün reddedilse dahi hafızamızda duruyor. 128 milyar doları nasıl unutmadıysak bunu da unutmayacağız" dedi.

YORUMLAR 6
  • Hain düşmanı 2 yıl önce Şikayet Et
    KIL ıçtaroğlu diyorki; "İstiyoruz ki Türkiye de her evde huzur olsun; " Zalim ve hain insan Türkiye deki tüm huzursuzluğu çıkaran ben,ekibim ve ortaklarımdır şeklinde bir itirafta bulun man gerekmezmiydi ? .Yalan olur olur da bu kadarmı olur AYIPTIR.
    Cevapla
  • furkan 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP şu anda türkiyenin yararına değil kötülüğüne çalışan bir parti oldu.CHP nin başında hdp den daha beter bir yönetim var şu anda.Kısacası hdp =chp=ip=sp aynı akla hizmet ediyor.
    Cevapla
  • Ercan 58 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala diyorki çalışıyorlar soyup soğana çevirdiler belediyeleri buda zannediyor ki çalışıyorlar evet ceplerine çalışıyorlar hemde ne çalışıyorlar
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav Bi çek kenara 4 senede ne yaptın de!! Hizmeti çekemiyorlar diyorsun. NE YAPMIŞ NE NEE!
    Cevapla
  • Liyakatçiler sizi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya Kemal bey siz nasıl bir gözlükle dünyaya bakıyorsunuz yakın gözlük ile uzak görülmez hangi belediyenin ne icraati var hangi çalışmaya imza atmışlar musluk açılışına gelirken hiç ar etmedin mi biz İstanbul’u sana verdik sen ne işler ile uğraşıyorsun diyemedin mi adam sizi masal diyerek bile dinlemiyor daha belediyene söz geçiremiyorsunuz farkındamısınız
    Cevapla
  • Adsiz kahraman 2 yıl önce Şikayet Et
    Gercekleri görebilmeleri için at gözlüklerini çıkarmaları gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi