Ümit Özdağ anket şirketi sahibi Sencar'ın HDP planını ifşa etti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Metropoll Araştırma sahibi Özer Sencar'ın, Zafer Partisi'ni anketlerde düşük göstererek HDP-Millet İttifakı'nı sağlamaya çalıştığını belirtti.

Ümit Özdağ anket şirketi sahibi Sencar'ın HDP planını ifşa etti
Ümit Özdağ anket şirketi sahibi Sencar'ın HDP planını ifşa etti
GİRİŞ 03.05.2022 17:06 GÜNCELLEME 03.05.2022 17:09
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Gazeteci İsmail Saymaz, bugün yayınlanan köşe yazısında Metropoll Araştırma'nın son anketinde Zafer Partisi'nin oyunun yüzde 0.5'te kaldığını İYİ Parti'nin oyunun yüzde 14,6 HDP'nin oyunun ise yüzde 9,7 olduğunu ifade etti.

Duruma ilk tepki İYİ Parti'den ayrılarak Zafer Partisi'ni kuran ve ülkücü kanattan gelen Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ, Metropoll Araştırma'nın anketlerindeki HDP oyununu ifşa etti. Metropoll Araştırma'nın sahibi Özer Sencar ile aralarındaki geçen diyalogları aktardı.

Özer Sencar'ın anket değil, siyaset mühendisliğini yaptığını belirten Ümit Özdağ, bu sayede HDP-İYİ Parti ittifakına ortam sağlandığını yazdı.

'HDP-MİLLET İTTİFAKINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYOR'

Özdağ paylaşımında şunları söyledi:

"Sencer Özer/Metropol anket değil, siyaset mühendisliği yapıyor.Sahadan gelen Zafer Partisi'nin oylarını başka partilere dağıtıyor. HDP-Millet ittifakını sağlamak için çalışıyor. İYİ Parti milletvekili iken bana "HDP ile işbirliğine karşı çıkmayın. Erdoğan başka türlü gitmez.

'30 BİN TL İSTEDİ, ÖDEMEDİM'

S. Özer'in Zafer oylarını başka partilere dağıtmasının 2. nedeni 2019 yerel seçimleri öncesinde İYİ Parti Gaziantep Bld BŞK adayının yaptırdığı ve ödemediği 30 bin TL'yi benden istemesi. Bende ödeme yapmayı reddettim. Zafer Partisi kurulurken tekrar aradı ve istedi, yine reddettim."

Öte yandan Özer Sencar 24 Nisan'da yaptığı paylaşımda da yine HDP vurgusu yaparak, "HDP'yi dikkate almadan yapılan bir aday tercihi baştan kaybetmiş sayılır" demişti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 48
  • Doğan Uysal 1 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlülüğü ve fetö tarafından kurulduğu açığa çıkan Akşener İP'İ tabiki de halk tarafından sandıkta cezalandırılacak. Şehit yakınına küfreden Lütif Türkkan'ın hâlâ İP milletvekili olduğunu bilen hiç bir Türk milliyetçisi, vatansever İp' e oy atmaz
    Cevapla
  • Utku Sağlam 1 yıl önce Şikayet Et
    Son seçimde Maria Akşener'in yüzde baraj altı oy aldığını biliyor musunuz?
    Cevapla
  • HARPUTLU GAKKOŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Neralde ciyakk ciyak bagiriyor %20 ye kosuyoruz diye
    Cevapla
  • Bülent demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Farkın yok, hepiniz kıvraksınız..
    Cevapla
  • Timurhan 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi partinin anketlerde şişirildiğini herkes biliyor en iyi anket bir önceki cb seçimiydi.. Meralin oyu partisinden geri kaldımı kaldı, partililer merale git dedimi dedi.. Ama neymiş meral başbakan olacakmış fantezi işte..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı