Kılıçdaroğlu'ndan 6'lı masaya üstü kapalı uyarı: Farklı konuşursak güven tuzla buz olur

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 6'lı masadaki liderlerin birbirinden farklı açıklamalar yapmaması gerektiğini, bunun güveni tuzla buz edeceğini söyledi. CHP lideri ayrıca hafta sonu yapılacak toplantının gündeminin açıklanmadığını da belirtti.

GİRİŞ 19.08.2022 10:21 GÜNCELLEME 19.08.2022 11:08
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu hafta sonu yapılacak 6'lı masa toplantısına ilişkin soruyu yanıtladı. Kılıçdaroğlu, toplantının gündemini henüz bilmediğini belirterek, "Sanıyorum bugün, yarın gündem de ortaya çıkar" dedi. 

"ŞU ANA KADAR BİZE BİR GÜNDEM GELMEDİ"

6'lı masa toplantısının önceden belirlendiğini belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"Her ay bir liderin konukseverliği içinde buluşuyoruz, oturuyoruz, konuşuyoruz gündem önceden belirleniyor. O gündemi bize bildiriyorlar. Şu ana kadar bize bir gündem gelmedi ama Temel (Karamollaoğlu) bey geldi, bazı düşüncelerini aktardı, diğer liderlere de gitti, yani önce bir ön görüşme yapılıyor.

Sanıyorum bugün, yarın gündem de ortaya çıkar. Yani sonuçta Türkiye’nin bu kadar sorunu var derdi var. Bizim kamuoyuna yaptığımız her açıklama, bir anlamda bizim ittifakı bir araya getiren düşünceler bütünlüğünü oluşturuyor. Yani güçlendirilmiş parlamenter sistemden söz ediyoruz. Bir toparlanma sürecini ya da hasar tespit komisyonu gibi, bir toparlanma sürecinin başlangıcında neleri yapacağımızı anlatıyoruz. Bir şekli ile bir program da açıklamış oluyoruz aslında. Her aşamada biraz daha ilerliyoruz biraz daha iyi bir noktaya taşıyoruz birlikteliğimizi. Önümüzdeki liderler toplantısında da gündem gelecek, o çerçevede tekrar biz kendi düşüncelerimizi, diğer liderler kendi düşüncelerini masada dillendirecekler."

CHP devreye girdi: Gelecek ile DEVA arasında uzlaşma sağlandıCHP devreye girdi: Gelecek ile DEVA arasında uzlaşma sağlandı

KARAMOLLAOĞLU'NUN SÖZLERİNE CEVAP

CHP liderine, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "ittifakın önemi kalmadı" açıklaması da soruldu. Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu'nun sözlerinin "artık oylarla ilgili olduğunu" belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: 

"Temel Bey’in orada kast ettiği şey şu. Eski seçim yasasına göre, artık oylar bir partinin hanesine yazılıyordu. Sonra değiştirdiler bunu ve artık oylar bir partinin hanesine yazılmıyor.

Eskiden ittifak ve artık oyların getirdiği artı vardı ve ittifakın işine yarardı. Sadece bizim Millet İttifakı için değil Cumhur İttifakı için de bu olurdu. Yurtdışı oyları da eklenince, bizim kaybettiğimiz milletvekillikleri var, onların da var. Seçim kanunu değiştirilince artık oylar kalmadı. Temel Bey ona vurgu yapmak istiyor. Yoksa 6’lı masanın ne kadar önemli olduğunu Temel Bey de biliyor."

Temel Karamollaoğlu: 6'lı masanın eskisi gibi büyük önemi kalmadıTemel Karamollaoğlu: 6'lı masanın eskisi gibi büyük önemi kalmadı

"BURADA FARKLI ORADA FARKLI KONUŞURSAK GÜVENİ TUZLA BUZ EDER"

Kılıçdaroğlu'na, 6'lı masanın adayının ne yapacağı da soruldu. Adayın yapacaklarının 6'lı masa tarafından belirleneceğini kaydeden Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: 

"6'lı masanın adayının ilk olarak ne yapacağını 6'lı masanın liderleri belirleyecek. Bunu samimi olarak söylüyorum. Benim samimi düşüncem, bugün burada sizle neyi konuşuyorsam altı liderle de aynı şeyi konuşmam gerekiyor. Burada farklı orada farklı konuşursak bu bugüne kadar inşa ettiğimiz güveni tuzla buz eder. Buna benim hakkım yok. Hiç kimsenin hakkı yok. Dolayısıyla otururuz. Farklı görüşler elbette olur. Nitekim Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’de genel başkan yardımcıları oturdular, uzun uzun tartıştılar belli bir noktaya geldiler. Bizim 'böyle olsun' dediğimize onlar 'hayır, böyle değil, böyle olursa daha iyi olur' dediler. Baktık öyle olursa daha iyi olur ve dolayısıyla çözüldü. İyi niyetle yola çıktığınızda sonuç alıyorsunuz."

Altılı masada Suriye çatlağı: Davutoğlu'nun sözleri CHP'yi rahatsız ettiAltılı masada Suriye çatlağı: Davutoğlu'nun sözleri CHP'yi rahatsız etti

Babacan, Suriyelilerle ilgili 'inanmayın' dediği vaadi kendisi söylediBabacan, Suriyelilerle ilgili "inanmayın" dediği vaadi kendisi söyledi

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 116
  • Ottoman torc 1 yıl önce Şikayet Et
    İlginç olan ne biliyormusunuz...!!! Mansur Yavaş Eski MHP'li , Meral Akşener Eski MHP'li Ali Babacan Eski AKP li, Davutoğlu keza oda eski AKP li...!!! Altılı masa dedikleri Cumhur başkanı adayları bile AKP ve MHP li olurlar:) yine düştüklermi ele :) amaaa barışacağız, helalleşecegiz diyerek Selahattin Demirtaş ı sempatik gösterme aşaması başlamış sanki...cumhur başkanı adayı Selahattin Demirtaş derlerse hiç şaşırmam şahsen :))))
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    masa mi kaldi zaten bitti hepsi chp su tasiyor chp cikari bitti mi onlarin hic birini adam yeirne koymaz
    Cevapla
  • Kon 1 yıl önce Şikayet Et
    Partisine ihanet eden bilsinlerki Vatanada ihanet ederler
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Duyan da bunlara güven varmış zannedecek.Yeteneksize,yalancıya,iftira atana,bilmediği,anlamadığı konularda palavra sıkana bugüne kadar güven duyan birini görmedim.
    Cevapla
  • mantikli 1 yıl önce Şikayet Et
    6x3x1 masa kendi arasinda anlasamiyor. bakkal acsalar vallahi de billahi de 3 ayda iflas eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...