Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunu Kılıçdaroğlu'ndan duyunca şok oldum

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki kayıp 8 saatinde hamburger yemeye gittiğine ilişkin açıklamasıyla ilgili, "Bunu bizzat kendisi söyleyince gerçekten ben de şok oldum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunu Kılıçdaroğlu'ndan duyunca şok oldum
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunu Kılıçdaroğlu'ndan duyunca şok oldum
GİRİŞ 21.10.2022 12:20 GÜNCELLEME 21.10.2022 13:36
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki kayıp 8 saatine ilişkin, "Hamburger yemeye gittik" sözlerini değerlendiren Cumhurbaşkanı, "Bunu bizzat kendisi söyleyince gerçekten ben de şok oldum. Yani böyle bir şey yapmış olsan bile söylemeye gerek yok" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, ABD'de Türkiye için sarf ettiği sözler yayımlandıKılıçdaroğlu'nun, ABD'de Türkiye için sarf ettiği sözler yayımlandı

Kılıçdaroğlu ABD'de uçak biletini yaktı, 8 saat ortadan kaybolduKılıçdaroğlu ABD'de uçak biletini yaktı, 8 saat ortadan kayboldu

"SİYASETİN ACEMİSİ OLDUĞUNU ORTAYA KOYUYOR"

Erdoğan, "Kılıçdaroğlu hamburger yemeye gittiğiniz söyledi. Amerika'daki heyetten olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı 'biz hamburger yemeye gelmedik' dedi. Bu karşılıklı yorumları nasıl okuyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı: 

"Türkiye’de hamburgerci dükkanları filan bitmiş değil. Fakat yani bunu Kılıçdaroğlu’nun bizzat kendinden duymamış olsak ben bile “gerçekten böyle bir şey oldu mu” derdim. Ama maalesef kendinden dinledik; yani bir benzin istasyonuna uğramışlar, orada bir hamburgerci dükkanı görünce orada yemişler. Bunu bizzat kendisi söyleyince gerçekten ben de şok oldum. Yani böyle bir şey yapmış olsan bile söylemeye gerek yok.

Bu da siyasetin ne kadar acemisi olduğunu ortaya koyuyor. Tabii bir de onunla kalmadı. Yapılmakta olan Türken Foundation binasının karşısına geçip orada çekim yaptı. Buradan da aile kavramına yönelik bizim şu anda ileri sürdüğümüz teze, güya tersinden bir yaklaşımla sataştı; “Önce sen kendi ailenin, kızlarının, oğlunun buraya yapmış olduğu destekleri açıkla” gibi bir yaklaşımın içerisine giriyor. Bu da hukuk bilmezliğin, aile kavramını tanımazlığın bu adamda ne kadar ileri olduğunu gösteriyor. Biz aile kavramını inşallah bu başörtüsü meselesiyle ilgili çalışmanın içerisine alacağız. Arkadaşlarımızla gerek ilgili kamu görevlileri gerek akademisyenlerle geniş bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı da arkadaşlarımız nihayete erdirdiler. En son dün akşam da bana sundular, gördük, baktık. Kısa zamanda bunu da kamuoyuna inşallah sunacağız. Tabii bu kadar açtığımız davalardan bundan tazminatları koparıyoruz. Şimdi bundan da yine tazminatı koparacağımıza inanıyorum. Türken Foundation, yine bundan şöyle bir miktar para alacak."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 79
  • Barış 1 yıl önce Şikayet Et
    Hamburgerler helal olup olmadığına sormuş mu ?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    8 saat hamburger mi yemiş bu bunak
    Cevapla
  • Kratovsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın genel başkanım aldığın çocuk menüsünün promosyon oyuncaklarını göster de inansınlar shshshsh
    Cevapla
  • Antikapitalist 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl merak konusu k.k. bu açıklamayı yapınca chpnin kurmayları ne yorum yaptı kapalı kapılar ardında
    Cevapla
  • Haso 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar asiklar su abdye bunlar sadece yalaka ,partiyle alakasi yok devleti fakirlestirmeye calisan bir casus bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı