Milletvekilleri, sınır hattındaki tedbirleri yerinde gördü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın daveti üzerine milletvekilleri sınırın sıfır noktasına giderek, Mehmetçiğin sınır hattında aldığı önlemleri yerinde inceledi.

Milletvekilleri, sınır hattındaki tedbirleri yerinde gördü
Milletvekilleri, sınır hattındaki tedbirleri yerinde gördü
GİRİŞ 03.12.2022 13:27 GÜNCELLEME 03.12.2022 13:27

Bakan Akar'ın daveti üzerine, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın başkanlığındaki TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, Suriye sınırının sıfır noktasına gitti. Sabah saatlerinde askeri uçakla 11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan hareket eden milletvekillerine Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu da eşlik etti. İlk olarak Hatay'daki 2’nci Hudut Alay Komutanlığı’na giden milletvekillerine Alay Komutanı Piyade Albay Tarık Çetin tarafından hudut hattı boyunca alınan önlemlere ilişkin brifing verildi.



Brifingin ardından Milli Savunma Komisyonu üyeleri çalışmaları yerinde görmek üzere önce Ziyaret Hudut Karakolu'na ardından Sucu Hudut Karakolu'na gitti. Buralarda milletvekillerine başta Entegre Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi (KAYI Projesi) olmak üzere kullanılan teçhizat ve sistemler ile sınır güvenliğine yönelik tedbirler hakkında bilgi verildi.

Nöbet kulelerine çıkan, sınır hattını izleyen milletvekilleri ayrıca sınır güvenliğinin sağlanmasında kullanılan yerli ve milli üretim silah, teçhizat ve sistemleri de inceledi. Milletvekillerine SARP Uzaktan Kumandalı Silah Sistemi, ACAR Kara Gözetleme Radarı, RETİNAR Çevre Gözetleme Radarı ile ŞAHİNGÖZÜ Kamera Sistemi'ne ilişkin de bilgi verildi. 

Ziyaret kapsamında milletvekilleri, 'hudut namustur' anlayışı ile sınır hattında görev yapan Mehmetçik ile de bir araya gelerek karavanadan yemek yedi. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı