Bakan Bozdağ: Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir engel yok

Adalet Bakanı Bozdağ: "Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığı Anayasal hakkıdır, önünde hiçbir engel yoktur. Hukuk uydurma yerine herkes seçime çalışsın, meydanda rekabetimizi yapalım."

GİRİŞ 19.01.2023 12:23 GÜNCELLEME 19.01.2023 13:08
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara 2 No'lu Barosu tarafından ATO Congresium'da düzenlenen Güçlü, Etkin ve Saygın Savunma İçin Avukatlık Kanunu Çalıştayı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı ve milletin ortak adayı olduğunu söyleyen Bozdağ, Erdoğan'ın adaylığının anayasal hakkı olduğunu, adaylığın önünde hiçbir hukuki engel bulunmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk cumhurbaşkanı olarak 2018'de seçildiğini ifade eden Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda yapılacak seçim ikinci seçimdir. Cumhurbaşkanı'mız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci cumhurbaşkanı olarak adaydır ve ikinci adaylığıdır. Herhangi bir anayasal engel yoktur. Kaldı ki bunun yorumunu yapanlar, yürürlük maddesine baktığında, Anayasa'nın 75, 77 ve cumhurbaşkanı seçimine ilişkin 101. maddesinin, çok net bir şekilde 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve Parlamento seçimiyle yürürlüğe girdiğini ifade ediyor. Dolayısıyla 101. maddenin ilk uygulaması, Anayasa'ya göre de 2018'de oldu, ikinci uygulaması 2023'te olacaktır. Yani hukuk bunu söylüyor. Ama kendilerine göre hukuk oluşturmaya çalışanlar iddia ediyor. Bizimki iddia değil, hukukun söylediği ifadedir."

Erdoğan'ın adaylığında hiçbir sıkıntı bulunmadığını belirten Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığı anayasal hakkıdır, önünde hiçbir engel yoktur. Hukuk uydurma yerine herkes seçime çalışsın, meydanda rekabetimizi yapalım." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 30
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen yeniden refah
    Cevapla
  • ASİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen.
    Cevapla
  • Kürşat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ersan Şen bile böyle demişti onu da takmadılar
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Reisin 2. seçimidir eğer gelecek seçimler yani 2028 seçimleri yine erken olursa yani 6 ay evvele çekilirse Reis 3. kerede aday olabilir 2028+5 2033 e kadar Reis başımızda ondan sonrası artık soylu mu olur, bayraktar mı olur, fidan mı olur,erbakan mı olur işin orasını Allah C.C bilir gaybı kimse bilemez ama kesin olan şey Reis 2033 e kadar Allah ömür verirse başkanlık yapabilir şuanki duruma göre halkın isteği ile yarın kurallar kaidelerde değişebilir Allah kelamı değildir sonuçta anayasalar, kanunlar v.s ihtiyaçlara, göre değişir bu açıdan 2033 e kadar Reisle devam inşaAllah
    Cevapla
  • Hayırlısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Çavuşoğlu yada hulusi paşa Selçuk bayraktar olur soylu fidan zor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    367 varmıydı sayın bakan. Bunlar bu milletin başına bela olmaya başladıkları günden bu yana neyi kanuna uygun yaptilarki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!