Kurtulmuş: Yeni bir sistem kurulacak! Türkiye öncülük edecek!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Yeni Birleşmiş Milletler’in oluştuğunu ve Türkiye’nin öncülük ettiğini göreceksiniz” dedi.

GİRİŞ 22.01.2023 21:05 GÜNCELLEME 22.01.2023 21:05
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Allah’a yemin olsun ki sizler dünyada yeni bir sitem kurulduğunu, yeni bir Birleşmiş Milletler’in oluştuğunu, dünyada yeni bir ekonomik ve siyasal düzenin kurulduğunu ve buna Türkiye’nin öncülük ettiğini mutlaka ama mutlaka göreceksiniz” dedi.



AK Parti Samsun İl Teşkilatının Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı ve Vefa Buluşması Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunduğu toplantı, sinevizyon gösterisi ve açılış konuşmalarıyla devam etti. AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

YENİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KURULACAK! TÜRKİYE ÖNCÜLÜK EDECEK

Türkiye’nin yeni yüzyılda çok önemli bir konuma geleceğinin altını çizen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Şimdi yeni bir safhaya geçiyoruz. Cumhuriyetin 2. yüz yılı olan önümüzdeki yüzyıl Türkiye 100 yılı olacak ve Türkiye dünyada söz ile karar sahibi olacak. Türkiye yüzyılının özeti; ‘Sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye.’ Söylediği zaman artık dünyada dengeleri bozan, dengeleri oluşturan, dünyada rol belirleyen bir ülke olacağız. Dünya 5’ten büyüktür diyoruz. Bu ne demek? Yeni bir küresel sistemi kurmak istiyoruz demektir. Yeni bir dünya sistemi kurmak için öncülük etme fikridir. Belki biz göreceğiz ya da görmeyeceğiz. Allah’a yemin olsun ki sizler dünyada yeni bir sitem kurulduğunu, yeni bir Birleşmiş Milletler’in oluştuğunu, dünyada yeni bir ekonomik ve siyasal düzenin kurulduğunu ve buna Türkiye’nin öncülük ettiğini mutlaka ama mutlaka göreceksiniz” dedi.

TÜRKİYE ROL BELİRLEYEN ÜLKE KONUMUNDA

Uluslararası meselelerde rol belirleyen bir ülke konumuna geldiklerini ifade eden Numan Kurtulmuş, “Türkiye’nin bu yükselişini görüyorlar. Türkiye Yüzyılı fikrinin siyasi bir laf olsun, slogan olsun diye ortaya koyulmadığını onlar da biliyor. Ukrayna-Rusya arasında kriz oluyor, tüm dünya seyrediyor. Kimse bir şey yapmıyor ya da yapamıyor. Sadece Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan iki ülke arasında barışı sağlamak için bütün gücüyle mücadele ediyor. Bu Türkiye’nin artık rol belirleyen bir ülke olduğu anlamına geliyor. Onun için sağdan, soldan çelme takmaya çalışıyorlar” diye konuştu.



İSVEÇ'TEKİ OLAYLARI SONUNA KADAR LANETLİYORUZ

İsveç’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Kur’an-ı Kerime yapılan provakasyonları da eleştiren Kurtulmuş, “İsveç’te olan olaylar tesadüfen olan işler değildir. Önce cumhurbaşkanımızın maketini ayaktan asan planlı bir senaryoyu İsveç’in merkezinde uyguluyorlar. PKK’ya, PYD’ye besledikleri terör örgütlerine her türlü eylem fırsatını veriyorlar. Arkasında da tüm dünyanın gözü önünde bir siyasetçi müsveddesi insan sahi sayılmayacak bir herifin eline Kur’an-i Kerim verdirip, yaktırıyorlar. Yakmasına zemin hazırlıyorlar ya da yakması için o eyleme güvenlik şemsiyesi oluşturuyorlar. Sonuna kadar şiddetle lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıya ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve davetliler katıldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    Topkapıdan o sancak çıkacak inş
    Cevapla
  • Yorumabak 1 yıl önce Şikayet Et
    El hak söylediği doğrudur.
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Misafir istediğiniz gibi olmadı istediğiniz gibi olanlar ak partiden ayrılıp terörist ittifakına geçti şarlatan fetöcü zibidisi seni
    Cevapla
  • Birlik 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman milletler birliği kurulacak MMB
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Musluman ya da baska dini ayirirsan olmaz,hepsini kucaklayacak kadar islam dusuncesi icinde bir topluluk olmali.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    HAS parti genel başkanıydı ya bu sahi ne oldu ona
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü