Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'nun YSK açıklamasına tepki

Adalet Bakanı Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "YSK'ya güvenmiyorum" açıklamasına tepki gösterdi. Bozdağ, "Seçimleri siyasi partiler arasında YSK organize eder. YSK'nın yapısından bile haberdar değil" dedi.

Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'nun YSK açıklamasına tepki
Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'nun YSK açıklamasına tepki
GİRİŞ 26.01.2023 16:20 GÜNCELLEME 26.01.2023 17:01
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, YSK'ya güvenmediğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.

Bozdağ, "Yüksek Seçim Kurulu  Türkiye'nin güven noktasında en güvenilir kurumlarının başında gelir. Türk Seçim Kanununa göre seçimlerde hile ve hurda yapılması imkansızdır. Kim bunu söylüyorsa,  şimdiden seçim yenilgisine bahane uydurmak için alt yapı oluşturuyordur. Seçimleri siyasi partiler yapar, YSK  organize eder. Kılıçdaroğlu YSK’nın yapısının nasıl olduğundan da haberdar değil" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yüksek Seçim Kuruluna inanmadığını söylemişti: 

"Yüksek Seçim Kuruluna inanmadığımı Mısır'daki sağır sultan bile duydu. Yüksek Seçim Kurulu değişti diyorlar. Eskiden üç dört kişi vardı vicdanını dinleyen. Şimdi onları da büyük ölçüde temizlediler. Hangi kararları alacaklar biliyorum. Eğer Yüksek Seçim Kuruluna güvenseydik, sandık güvenliği için çalışmazdık. Yargıya, Yüksek Seçim Kuruluna güvenmiyoruz. Bozulma yargıyla değil, bürokrasiyle başladı.

AYM'NİN HDP KARARI

Bakan Bozdağ, Anayasa Mahkemesinin HDP hakkında kararıyla ilgili de, "Mahkeme isabetli bir karar vermiştir. Mahkeme’nin kararı kendi gündemiyle alakalı bir karardır. Doğru bir karardır" değerlendirmesinde bulundu. 

AYM'den son dakika HDP kararı! Resmen duyurulduAnayasa Mahkemesi, HDP'nin 'karar ertelensin' talebini reddetti

CHP VE İYİ PARTİ'NİN BAŞÖRTÜSÜ ÖNERİSİ

Adalet Bakanı, CHP ve İYİ Parti'nin başörtüsüyle ilgili önerisi hakkında da şunları söyledi: 

"Onların önerisi çok farklı bir öneri. Dünyanın hiçbir anayasasında sınırsız bir kıyafet hürriyeti yoktur. Böyle bir hürriyet din ve vicdan hürriyetiyle irtibatlı olarak düzenlenemez. Muhalefet ‘ret’ bahanesi  için önerge getirdi. Samimilerse, TBMM Genel Kurul'da desteklesinler."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • ismet 1 yıl önce Şikayet Et
    cuhape ülkemizin bir numaralı güvenlik sorunudur acilen kapatılıp tüm cuhpkklılar siyasi yasaklı olmalı
    Cevapla
  • ogün 1 yıl önce Şikayet Et
    bu seçim sonuçlarında buyuk süprizler yaşanacak erdoğan tahminim % 55 in belkide daha fazla bir oy alacak MHP büyük süpriz yapıp ikinci parti olacak iyi p den chp den akp den Mhp ye oy alkışı olacak iyi p şok yaşayacak chp de ha keza.
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    sen neye ve kime güveniyorsun acaba, İstanbulda ibb seçimlerinde oyların tamamını saydırmayan ve seçimi size hediye eden ve seçinden bir kaç gün sonrada emekliye ayrılan HAKİME HANIM ysk nın başına gelse güvenirmisin ?
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu, seçim gelmeden kıvırmaya başlamış.. Kaybederse hemen SEÇİMLER ADİL DEĞİLDİ diyecek ya... Onlar kazanırsa adil, kaybederlerse adil değil çünkü.. Böyle de bir model bunlar..
    Cevapla
  • Çorumlu 1 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu Türkiye sana dar geliyor sen dünya liderliğine aday ol belki orda seni yeni kurulacak boş bir ülkenin başına getirirler çünkü sen hep gereksiz ve boş konuşuyorsun senin korkun REİSİN karşısında ezilmekten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü