CHP medyasından manidar karikatür… Akşener’in kolunu kırdılar!

3 günlük krizin ardından altılı masaya dönen Meral Akşener'e CHP'nin öfkesi dinmedi. CHP'ye yakın Cumhuriyet gazetesi, sürece ilişkin karikatüründe İyi Parti lideri Meral Akşener'i "kırık ve sargılı kol" görseliyle çizdi.

GİRİŞ 07.03.2023 13:32 GÜNCELLEME 07.03.2023 14:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Altılı masayı devirdikten sonra şartlı şekilde geri dönen İyi Parti lideri Meral Akşener’e tepkiler devam ediyor. CHP’de Kılıçdaroğlu kanadına yakınlığı ile bilinen Cumhuriyet gazetesi, bugünkü manşetinde Akşener’e “kırık kol” göndermesi yaptı.

Cumhuriyet gazetesinin 7 Mart tarihli “Ve ‘Millet’in adayı Kılıçdaroğlu” manşetinde, 6’lı masanın aylar sonra ilan edilebilen ortak adayı ile ilgili dünkü gelişmeler aktarıldı. “Sofra genişledi”, “Taşlar yerine oturdu”, “Kardeşliğin sofrası” alt başlıklarıyla verilen manşet haberdeki karikatürde dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı.

Masadaki diğer 5 liderin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu isminde mutabık kaldığına ilişkin hazırlanan karikatürde; Meral Akşener’i temsilen görsele eklenen kolun sargılı ve İmamoğlu-Yavaş görselleri yapıştırılmış şekilde çizildiği görüldü.

İşte Akşener'in "kolunun kırıldığı" o karikatür:

KOALİSYON KAVGASINDA ZORAKİ SON

Millet İttifakı’nın 2 Mart’taki toplantısında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itirazıyla başlayan kriz, Akşener’in 3 Mart’ta masadan kalkmasıyla zirveye tırmanmıştı.

Meral Akşener'e CHP yanlıları tarafından büyük tepki ve hakaretlerin yöneltildiği süreç, İyi Parti liderinin vites düşürmesiyle sona erdi.

Altılı masayı ‘noterlik’, ‘dayatma’ ve ‘kumarla’ itham eden Meral Akşener, 6 Mart’ta Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcısı olması şartıyla masaya dönüş sinyali verdi. Bu talebi kabul edilen Akşener masaya dönerken, altı liderin uzlaşmasıyla Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu.

Buna göre seçimin kazanılması halinde, ittifakta yer alan beş genel başkan ise cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapması kararlaştırıldı. Üzerinde uzlaşılan geçiş sürecinin yol haritasına, cumhurbaşkanının, uygun göreceği bir zamanda Yavaş ve İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı yardımcılığına atayabileceği hükmü eklendi.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 5
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral bitti elinde bütün kozlar gitti
    Cevapla
  • serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    BU SATTEN SONRA iYİ PARTİLİLLER MİLLET İTTİFAKINA OY VERECEKLER Mİ? YAŞAR OKUYAN BU OYUN'UN NERESİNDE?
    Cevapla
  • 21misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vuruşa vuruşa (iknaya) çekildi!
    Cevapla
  • hakan12 1 yıl önce Şikayet Et
    Durumu çok güzel anlatmışlar
    Cevapla
  • sezayi 1 yıl önce Şikayet Et
    malesef gelin kılıçdaroğlunun atına bindi kolunu kırdı yine atına bindi.şimdi geline yanasip demek düştü halkın karşısına nasıl çıkacak bilinmiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı