Ortalığı karıştıracak kulis! Gizli ajanda masada, işte HDP'nin şartları...

6'lı masaya çağrı yaparak şartlı desteğini açıklayan HDP, Kılıçdaroğlu ile yapılacak görüşmede; özerklik, operasyonların durması, yerelden yönetim, KHK’lıların işe geri alınması, terör yandaşlarının serbest bırakılmasını talep edecek.

GİRİŞ 10.03.2023 06:38 GÜNCELLEME 10.03.2023 08:06
Bu Habere 150 Yorum Yapılmış

Altılı Masa’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayı ilan etmesinin ardından, gözler HDP’ye çevrildi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kılıçdaroğlu’na ve ortağı İyi Parti lideri Meral Akşener’e cezaevinden "Biz olmazsak kazanamazsınız" mesajını gönderdi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da Akşener’in, CHP’nin parti olarak HDP ile görüşebileceğini ama taleplerini masaya getirmesinin mümkün olmayacağına yönelik sözlerine cevap verdi.

Sancar "Bizim yapacağımız görüşme CHP ile değil, Millet İttifakı’nın adayı Sayın Kılıçdaroğlu ile olacak. İyi Parti çevrelerinin ifade ettiği şey gerçeği yansıtmıyor. Hiç kimsenin bu iktidarın devamlılığına yol açacak tutumlara yanaşmaması gerekiyor" diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç da "1.5 yıl önce tutum belgesi açıklamıştık. Orada da bizim görüşlerimizi adaylara aktarma, diyaloğa girme konusunda bir talebimiz vardı" diyerek bu talepleri Kılıçdaroğlu'dan isteyeceklerinin işaretini verdi.

HDP 'ÖZERKLİK' ŞARTINI MASAYA GETİRECEK

Kılıçdaroğlu’nun 14 Mart’ta HDP’yi ziyaret etmesi bekleniyor. Kulislerde konuşulanlara göre HDP şartlı destek verecek. Partide görüşme öncesi yoğun bir çalışma yapılıyor. Görüşmede HDP yönetimi Kılıçdaroğlu’nun önüne "özerklik" kartını getirecek.

HDP'nin bakanlık isteğinin yanı sıra 2021'de gündeme getirdiği 'tutum belgesi'nde yer alan talepleri Kılıçdaroğlu’na iletilecek. Söz konusu 11 maddelik belgede 'Yerinden ve yerelden yönetim' talebinin yanı sıra, 'Tüm siyasi davaların ve mahkumiyetlerin ortadan kaldırılması', 'Kayyum yönetim anlayışına son verilmesi, KHK’lıların işe geri alınması'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda talep yer alıyor.

Bu taleplerin CHP'de karşılığının olup olmayacağı bilinmiyor ancak İyi Parti’yi rahatsız etmesi bekleniyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 150
  • Cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ellerini ayaklarını birbirlerine dolasin bu ülkemize hain dusunenlerin
    Cevapla
  • Nrc 1 yıl önce Şikayet Et
    7 Başlı Cumhurbaşkanlığı! Dünyanın neresinde var acaba? 7 BAŞLI EJDERHA ortaya çıktı. Allah yar ve yardımcımız olsun. Ülkemiz üzerinde oynanacak oyunlardan, tuzaklardan fitne hile ve fesat ateşinden bizleri koru kolla gözet ya rabbim.
    Cevapla
  • Muratt 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi partililere soru. Pkk ile Türk milletinin sorunu var. Sizin yokmu? Özerklik isteyen hdp nin duruşu net. Ya sizin? KHK lilar göreve geri dönecekmiş. Hapiste olanlar affedilecekmis. Bir anlatın hele millete.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    özertliĝinizi başka bir yerde kurun bizim topraklarda değil
    Cevapla
  • Ali can 1 yıl önce Şikayet Et
    Diğerlerini bilmem ama Meral herşeyi kuzu kuzu kabul eder, çünkü ülkücü damarı senede bir kere ya tutar ya tutmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyor
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı