CHP ile görüşmenin ardından 'özerklik' propagandası!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüşmesinden sonra HDP hesaplarından 'özerklik' çağrıları gelmeye başladı.

CHP ile görüşmenin ardından 'özerklik' propagandası!
CHP ile görüşmenin ardından 'özerklik' propagandası!
GİRİŞ 20.03.2023 19:47 GÜNCELLEME 21.03.2023 10:01
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bir araya geldi.

'ÖZERKLİK' PROPAGANDASI BAŞLATILDI

CHP ve HDP görüşmesinin ardından HDP hesaplarından 'özerklik' propagandası başlatıldı. 

HDP Gençlik Teşkilatı isimli bir hesaptan dikkat çeken paylaşım geldi. 

Sosyal medya hesaplarından talepler sıralanırken HDP Gençlik Teşkilatı isimli bir hesaptan 'özerklik için gerekli adımların atılacağı' ifade edildi. 

Özerklik çağrısının yapıldığı HDP'li hesaptan şu paylaşımlar yapıldı:

"Bütün halkların kendi anadilleriyle, kendi kimliklerini ve kültürlerini demokratik özerklik anlayışı çerçevesinde gerçekleştirme hakkıdır. 

* Milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılarak sadece ifade özgürlüğü çerçevesinde kürsü dokunulmazlığı korunacak.

HDP yönetiminde,
* Halkların ihtiyaç duyduğu özerklik modellerinin ve kendi kendilerini yerinden ve yerelden yönetmelerine olanak sağlayacak demokratik yönetim biçimlerinin geliştirilmesi ve yaşam bulması için gerekli adımlar atılacak.

HDP, 
*Türkiye'nin çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançlı, çok dilli yapısına uygun yeni bir "toplumsal sözleşme" ihtiyacını ertelenemez temel bir politik görev olarak önüne koyacak."

 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 125
  • one world 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin 10 aralik Hareketi mutabakatini arastirin.. bu proje taa 2005 de baslamistir..
    Cevapla
  • Siirtli 56 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyle demekle biz Kürtler Lazlar vs halkları dışlamak gibi oluyor ve sizin gibiler yüzünden insanlar Bir birini kırıyor bu topraklar biz Kürtler, Türkler, Lazlar, Çerkezler,vs.kan verdik bu topraklar (Türkiye Cumhuriyeti) hepimizin İslam ümmetinin bölünmez vatanıdır Bayrakta bizim,vatanda Bizim git önce kafandaki o ırkçılığı at öyle yaz ve unutma “Ey insanlar! Şunu iyi bilin ki, Rabbiniz birdir, atanız da birdir. Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın Arap’a; beyazın siyaha, siyahın beyaza takva dışında bir üstünlüğü yoktur...” (İbn Hanbel, 5/411)
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunlara fırsat vermesin.. Bak şimdiden yol yapmaya başladılar..
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar iktidar olursa ordu göreve hep onlar inanan müslüman insanlara karşı kullanıyorlardı bu sloganı ama aradaki fark müslümanların ülkeyi bölmek gibi ne açık nede gizli bir ajandası vardı ya bunların hem açık hem gizli ajandaları var
    Cevapla
  • Kızan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu parti açılmamak üzere kapatılmalı. Bütün hepsi siyasi yasaklı ilan edilmeli. Hata bir çoğu çıkmamak üzere içeri alınmalı. Yenilerinin gelmesine de izin verilmemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!