Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren TİP’ten skandal “soykırım” paylaşımı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) her sene ısıtılıp ısıtılıp gündeme konan sözde Ermeni soykırımını savunan bir paylaşımda bulundu.

GİRİŞ 24.04.2023 00:05 GÜNCELLEME 25.04.2023 09:30
Bu Habere 404 Yorum Yapılmış

14 Mayıs seçimlerinde CHP Genel Başkanı ve 7’li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren ve terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile de ittifak kuran Türkiye İşçi Partisi (TİP) her sene ısıtılıp ısıtılıp gündeme konan sözde Ermeni soykırımını savunan bir paylaşımda bulundu. TİP’in sosyal medya platformlarından "1915'i unutmayacağız" başlığı ile servise konan skandal büyük tepki topladı.

Özellikle Avrupa ve ABD'de Türkiye'nin siyasi hamlelerini engellemek, ülkemizi dar bir alana hapsetmek için her dönem sözde Ermeni soykırımı yalanı gündeme getirilmekte. Ancak Türkiye'de de bu oyuna bazı siyasi odaklar alet olmakta. İşte o partilerden TİP, Ermenilere arka çıkan bir paylaşımda bulundu.

7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seçimlerde yüksek perdeden destek veren TİP'in bu paylaşımı büyük tepkiye neden oldu.

TİP'İN SKANDAL PAYLAŞIM

"1915'i unutmayacağız" başlığı ile TİP'ten gelen skandal paylaşımda, "Coğrafyamızın kadim halklarından Ermeni halkının topraklarımızdan koparılmasının acısını yaşamaya devam ediyoruz. Bu Büyük Felaketle yüzleşmek sadece geçmişe değil, ortak geleceğimize karşı da sorumluluğumuzdur. Aydınlık ve özgür günlerde kardeşçe yaşayacağımız bir ülkeyi birlikte kuracağız." cümleleri yer aldı.

İSMİNİN BAŞINDA TÜRKİYE İBARESİ YER ALAN TİP'E BÜYÜK TEPKİ

Ermenilerin Osmanlı döneminde Türk vatandaşlarına yaptığı zulümleri görmezden gelen TİP'in bu provokatif adımına toplumun her kesiminden büyük tepki yağdı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 404
  • Tefekkür 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de bu Millete karşı yapılan hainliği unutmayacağız .
    Cevapla
  • serol 1 yıl önce Şikayet Et
    git sen yüzleş kiminle yüzleşeceksen biz dedelerimizden eminiz oy için şirinlik yapma ayrıca partinde ki TÜRKİYE ibresini değiştir sen hem TÜRKLERİ suçlayıp hem de TÜRKİYE diyeceksin orada dur bakalım yetkililer acil olarak görevini yerine getirmeli bu partinin başında ki TÜRKİYE ibaresi kaldırılmalı
    Cevapla
  • Turgut Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni tayfasi yine işbaşında. Size ozaman yar olmamış şimdimi yar olacak türkler.
    Cevapla
  • deniz bey 1 yıl önce Şikayet Et
    insan utanır bu kelimeleri derken Allahtan korkun 1915 te ermeni taşnakları doğu anadolu bölgemizde devlete ve müslümanlara karşı ayaklandı devletimiz ve milletimiz de geregini yaptı.ermeni soykırımı büyük bir yalandır .sayın doğu PERİNÇEK lahey adalet mahkemesinde bu haksız suçlamaları dava açtı ve tc olarak davayı kazandık.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    bunların derdi sosyalizm , halkçılık değil , emperyailm piyonluğu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!