Yeniden Refah Partili Bekin'den 'Cenin' tepkisi: Uluslararası toplum geç kaldı!

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, "Ne yazık ki uluslararası toplum, Cenin'de tırmanan krize yanıt vermekte geç kaldı." dedi.

GİRİŞ 06.07.2023 12:04 GÜNCELLEME 06.07.2023 14:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, son iki yıl içerisinde İsrail'in, Cenin Kampı'na düzenlediği baskınlarda, 100'den fazla Filistinlinin yaşamını yitirdiğini anımsattı.

İsrail'in geçtiğimiz pazartesi günü düzenlediği saldırılarda ise 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 100'den fazla kişinin de yaralandığını hatırlatan Bekin, "Başpiskopos Desmond Tutu'nun dediği gibi; eğer ki bir yerde adaletsizlik varsa ve siz bu adaletsizlik karşısında suskun ve tarafsız kalıyorsanız, biliniz ki zalimin tarafını seçmişsinizdir. Ukrayna işgal edildi diye egemenliğin öneminden dem vuran Batı dünyasınca, söz konusu Filistinli mülteciler olunca egemenliğin hiçbir önemi ortaya konulmamaktadır." diye konuştu.

Bekin, İsrail'in katliamlarına devam edip Cenin Mülteci Kampı'nı ortadan kaldırmaya çalıştığını, Uluslararası Ceza Mahkemesinin ise bu durum karşısında çifte standart uygulayarak sadece Ukrayna ile ilgilenmesinin dikkatlerden kaçmadığını söyledi.

Filistin'de devam eden insan hakları ihlalleri karşısındaki suskunluğun nereye kadar devam edeceğini soran Bekin, "Altyapı ve temel hizmetlerin kasıtlı olarak hedef alınması, Cenin'de insanların tıbbi erişimden mahrum kalmalarına neden oldu. Ne yazık ki uluslararası toplum, Cenin'de tırmanan krize yanıt vermekte geç kaldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 'Bu ne ilk ne de son olacaktır' şeklindeki açıklamasını şiddetle telin ediyorum." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Yorum yazan 9 ay önce Şikayet Et
    Ya ne bekliyordunuz ki. Müslümanların gözü kör olmuş biz dahil. Elin gavuru vermiş elimize dünya işlerini. Kredi kartı, kredi, taksit vs borcu olmayan yok. Herkes dünya işinde. San ki bu dünyaya ev ve araba almaya geldik. Öbür dünyada göreceğiz .... Müslüman olmayanlara kızmayı bırakın bu acizlik. Onlar yapmaları gerekeni yapıyor.
    Cevapla
  • Bülent DUMAN 9 ay önce Şikayet Et
    onlardan ne beklenir asıl islam dünyası geç kaldı.hepsi kukla
    Cevapla
  • osman 9 ay önce Şikayet Et
    Uluslararası dediğin ABD arası oluyor. Gerisi hikaye. Onun da sonu geliyor inşallah.
    Cevapla
  • mert 9 ay önce Şikayet Et
    ukrayna icin 24 saat calisiyorlar pis kafirler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkent Kulisi'nde
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!