CHP'de kararlar değişti! Kurultay için düğmeye basılıyor

Seçim hezimetinin ardından koltuğunu korumayı şu ana kadar başarabilen Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayı yerel seçimler sonrasına bırakmayı düşünüyordu ancak CHP'de kararlar değişti.

GİRİŞ 13.07.2023 10:42 GÜNCELLEME 10.08.2023 06:35
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

3 Temmuz'da, 81 ilde başlayan mahalle delegeleri seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun işaret ettiği listeler açık ara fark attı.

HESAPLAR DEĞİŞTİ

Kısa süre öncesine kadar kurultayı yerel seçim sonrasına bırakmanın hesaplarını yapan CHP yönetiminde bunun üzerine senaryolar değişti.

Delege gücünü elinde bulunduran Kılıçdaroğlu'nun "Kongreler takvimi sonrası kurultayı hemen toplayalım" talimatı verdiği bildirildi.

Kurultay delegelerinin önemli bir kısmını oluşturan İstanbul'daki ön seçimler, rekabetten uzak bir görüntüde devam ediyor.

Kılıçdaroğlu'nu destekleyen listelerin ezici bir çoğunlukla sandıktan galip çıkması, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu sıkıntılı bir sürece soktu.

190'ı aşkın delegeyi kurultaya gönderecek olan İstanbul'daki bu ezici üstünlük, Kılıçdaroğlu'nun kurultay tarihi konusundaki tereddütünü de ortadan kaldırdı.

Kısa süre öncesine kadar belediye başkanlarından tam destek alabilmek için kurultay tarihini yerel seçim sonrasına bırakmak istediği iddia edilen Kılıçdaroğlu'nun, yaşanan son sürecin ardından "kurultayın ilk fırsatta yapılması" talimatını verdiği öğrenildi.

SANDIKLARA "KILIÇDAROĞLU" BASKISI
Öte yandan CHP'de 30 Temmuz'da tamamlanacak olan mahalle delegeleri seçimleri, birçok noktada kavga, küfürleşme ve tehdit söylemleri ile devam ediyor.

Ankara Yenimahalle'de farklı liste çıkarmak isteyen gençlerin darp edilmesi olayının ardından, Kayseri'deki bazı seçimlerin de anti-demokratik biçimde ve ilçe yönetimlerinin baskısı altında yapıldığı öne sürüldü.

"Değişim" tartışmaları arasında, CHP'de yaşanan ön seçim sancısına yönelik çarpıcı açıklamalar yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Bazıları bölgesel olarak anahtar liste çıkartıyor.

Bazıları mezhepsel olarak anahtar liste çıkartıyor. Anadolu'nun her ilinde kavga var. Kan gövdeyi götürüyor desek yeridir" ifadelerini kullanmıştı.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • Bozoklu Turan 9 ay önce Şikayet Et
    Birinci siyasi mevta Papazoğlu ,ikincisi ise isterse kıyamete kadar CHP genel başkanlığını elde etsin Bay Bay kemal ve uçuncusu de Maral apladır... Çok fazla uzun olmayan bir zaman sonra adları sadece bu ulkeye yaptıkları ihanet ve melanetlerle anılacak.....
    Cevapla
  • Çeçen muhafız 9 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlu sulu bulunacağını anladı valiye hakaretten kendini dokunulmazlık zırhına bürünmek in korkudan CHP başkanlığına atmak için 40 takla paşinde
    Cevapla
  • Kafkasyalı 9 ay önce Şikayet Et
    Siyaset ülke yönetmek halkın gönlüne girebilmek ve hizmet için yapılır, teröre ve yandaşlarına alan açmak, onları koruyup kollamak için değil. Onun için CHP kaybetmeye mahkum çıktı yani 3-0 yenik başladı maça.
    Cevapla
  • Hsn41 9 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlu kurultayi seçim sonrasına bırakmak istemez çünkü İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimini kaybettiği gün zaten sonraki kurultayda sen daha belediye başkanı olamıyorsun nasıl reisi cumhur olucaksin demezler mi
    Cevapla
  • Turk 9 ay önce Şikayet Et
    Kazansa ne olacak artık chp kimse kimseye güvenmiyor herkes bir birinin çukurunu kazıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı