TBMM, 25 Temmuz'da olağanüstü toplanacak: AK Parti yoklamaya katılmayacak

TBMM, CHP'nin çağrısı üzerine 25 Temmuz Salı günü olağanüstü toplanacak.

GİRİŞ 23.07.2023 14:28 GÜNCELLEME 23.07.2023 14:44
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

TBMM, salı günü saat 15.00'te ekonomi gündemiyle olağanüstü toplanacak. Genel Kurulu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yönetecek. Salı günü muhalefet partili milletvekillerinin tam kadro Genel Kurul salonunda olması bekleniyor. AK Parti grubu da önemli mazereti olmayan tüm milletvekillerini o gün Ankara'ya çağırdı. Aynı şekilde MHP'li milletvekillerinin de o gün Meclis'te hazır olmaları istendi. 

AK PARTİ YOKLAMAYA KATILMAYACAK

AK Parti milletvekilleri salı günü Meclis'te olacak ancak Genel Kurul'da toplantı yeter sayısı aranırken yoklamaya katılmayacak. Muhalefet tarafından toplantı yeter sayısı olan 200 milletvekili bulunursa AK Parti milletvekilleri bu durumda görüşmelere katılacak.

Genel Kurulda toplantı yeter sayısı bulunursa gündeme geçilecek ve CHP'nin ekonomiye ilişkin önerileri görüşülecek. Meclis'te grubu bulunan siyasi parti temsilcileri de öneriler üzerine görüşlerini bildirecek.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 157
  • Nazmiye 9 ay önce Şikayet Et
    Hakikat hakikaten sen bu kafayla askere gitme.
    Cevapla
  • Mehmet Kardaş 9 ay önce Şikayet Et
    İyide chp zaten ekonominin iyi olması nı istemiyor ki
    Cevapla
  • Aydemir 9 ay önce Şikayet Et
    seçim olalı ne kadar oldu ki meclis iki buçuk ay tatil edildi milletin vekilleri tatilde hiç bir sektörde bir senelik işçi memur görevli senesini doldurmadan senelik izne çıkamaz milletvekili ve hâkim ve savcı hariç bunların özeliği nedir bu şekilde adalet dediğiniz bumudur batsın böyle adalet....
    Cevapla
  • Hakikat 9 ay önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum da biz gerçekten bu kadar saf veya bu kadar fitne bir millet miyiz CHP'nin hiçbir zaman ülkenin ekonomisini düzeltmek gibi bir derdi amacı olmamıştır O sadece tiyatrosunu yapar cıngırını çıkartır fitnesini salar sonra çeker gider gerçekten bir çözüm mü bekliyorsunuz o olmadığı zaman çok daha kolay olur
    Cevapla
  • Dadaş Turan 9 ay önce Şikayet Et
    Tatilin ortasında da meclis mi olur? Vatandaş vekilleri tatil yapsın diye seçti…!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar