İzmir’de 280 düzensiz göçmen yakalandı, 7 organizatör tutuklandı

İzmir’in 4 ilçesinde, jandarma ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 280 düzensiz göçmen ile 7 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

GİRİŞ 10.12.2023 08:49 GÜNCELLEME 10.12.2023 10:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, geçtiğimiz cuma günü; Foça, Karaburun Bergama ve Dikili ilçelerinde ülkeyi yasadışı yollarla terk etmek isteyen 280 düzensiz göçmen ile göçmenlerin bölgeye getirilmesinde ve yurt dışına kaçmalarına olanak sağlayan 7 organizatör şüphelisini tespit etti.

Operasyonun düğmesine basan ekipler; 2 minibüs, 2 otomobil ve 1 otobüse Cumhuriyet Savcısının talimatı ile el koydu.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Yakalanan 280 düzensiz göçmen işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilirken, gözaltına alınan 7 göçmen kaçakçısı şüphelisi de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • doktor 4 ay önce Şikayet Et
    organizatör çete elemanları insan kaçakçıları ağır ceza almalı
    Cevapla
  • Cem 4 ay önce Şikayet Et
    Devlet orgazatörleri 30 yıldan başlayan hapis cezalarıyla şenlendirmezse bu iş ağır boyutlar kazanır.Organizatörler uyuşturucu kaçakçılarıyla aynı muameleyi görmeli!
    Cevapla
  • ALİ 4 ay önce Şikayet Et
    düzenli göçmen alıyoruz düzensiz almıyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!