Tabut evlerle özdeşleşti, CHP'de tekrar aday gösterildi! Hatay'da 'Lütfü Savaş' skandalı

6 Şubat depremlerinde Hatay'daki uygulamalarıyla büyük skandallara imza atan CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın tepkilere rağmen yeniden aday gösterilmesi infiale yol açtı.

GİRİŞ 12.01.2024 11:20 GÜNCELLEME 12.01.2024 11:25
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

CHP'de yerel seçimler öncesi yaşanan adaylık krizi her geçen gün büyürken bazı illerin adayları açıklandı. Değişim diyerek yola çıkan ve "Hatay'da tarihi bir karar vereceğiz" diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, deprem döneminde istifa çağrıları ile gündeme gelen mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterdi. Lütfü Savaş'ın yeniden adaylığına en çok tepki depremzedelerden ve CHP seçmeninden gelirken, Savaş'ın skandal uygulamaları yeniden gündeme geldi.

Binlerce Hataylı’nın hayatı kurtulabilirdi... ‘Tabut evlerin’ yenilenmesi böyle frenlenmişBinlerce Hataylı’nın hayatı kurtulabilirdi... ‘Tabut evlerin’ yenilenmesi böyle frenlenmiş

HATAYLILARIN YUHALADAĞI BAŞKAN

Hatay'da CHP'nin yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş, 14 Mayıs seçimleri öncesi Samandağ'daki mitingde ismi anons edilince vatandaşlar tarafından yuhalandığı görüntüler ortaya çıktı. 

'Engelleniyoruz' yalanı moda oldu! CHP'li Lütfü Savaş'ın kentsel dönüşüm çelişkisi'Engelleniyoruz' yalanı moda oldu! CHP'li Lütfü Savaş'ın kentsel dönüşüm çelişkisi

KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI MİTİNG YAPMIŞTI! 

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday olan Lütfü Savaş, Hatay’ın merkez noktalarından Emek ve Aksaray mahallelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşüm projesine karşı çıkarak, 2019 yılında mahalleliyi toplayarak kentsel dönüşüme karşı miting yaptı. Savaş ve CHP’ye müzahir meslek odalarının girişimleri sonucu kentsel dönüşüm projesi mahkeme yoluyla durdurulmuş ve 6 Şubat tarihli depremlerde hem Emek Mahallesi hem Aksaray Mahallesi adeta dümdüz olmuştu. Kentsel dönüşüme karşı mitingler düzenleyen CHP’li Lütfü Savaş, katıldığı televizyon programında ise katılldığı o mitingi inkar etti.

 

CHP’li Lütfü Savaş’ın 9 yıllık Kentsel Dönüşüm karnesi: 11 toplantı, 1 miting, 0 icraatCHP’li Lütfü Savaş’ın 9 yıllık Kentsel Dönüşüm karnesi: 11 toplantı, 1 miting, 0 icraat

 

1000 KİŞİYE MEZAR OLMUŞTU: "İDEALİST BİR İNSAN"

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin en çok etkilediği şehirler arasında yer alan Hatay'da, birkaç yıl önce inşaatı tamamlanan ve "Cennetten bir köşe" denilerek satılan 12 katlı ve 250 daireli Rönesans Rezidans da çökmüştü. CHP yönetimindeki Hatay Büyükşehir Belediyesinin Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı canlı yayında, vatandaşlara mezar olan Rönesans Rezidans'ın mimarını, "İdealist bir insan" olarak nitelendirdi.

CHP'li Savaş, "Orası Eski Mimarlar Odası Başkanımızın yaptığı bir bina. Büyük ihtimal deprem yönetmeliğine göre yapmıştır. Bu arkadaşımız gerçekten idealist bir insan. Şiddetin büyüklüğünün de hesaba katılması gerekiyor." diye konuştu.

 

Rönesans Rezidans'ın müteahhidi kaçarken yakalanmıştı! CHP'li isim böyle savunduRönesans Rezidans'ın müteahhidi kaçarken yakalanmıştı! CHP'li isim böyle savundu

 

AÇILIŞINI YAPMIŞTI, TAMAMEN YIKILDI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın açılışına katıldığı ve “depreme dayanıklı” diye lanse edilen 5 bloklu Güçlü Bahçe Sitesi depremde tamamen yıkıldı. 2020 yılında yapımı tamamlanan Güçlü Bahçe Sitesi’nin 4 bloku yıkıldı, 1 blokunun ise zemin katları çökerek ağır hasar aldı.

KARDEŞİNİN ÇANTASI İÇİN EKİPLERİ SEFERBER ETTİ 

CHP’li Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’da ağır tahribata neden olan deprem kardeşinin çantası için itfaiye ekiplerini seferber ederek ‘çanta kurtarma’ talimatı verdi. Şehirde enkaz altındaki birçok insan yardım beklerken belediye ekipleri can kurtarmak için değil, çanta kurtarmak için seferber oldu.

Antakya’daki Akevler Mahallesi’nde hasar alan Levent Apartmanı’na gelen Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Savaş’ın kardeşi Mehmet Savaş’a ait 5’inci kattaki eve girip çanta aldı.

 

'KİMSENİN YÜZÜ KIZARMIYOR'

Müteahhitlerle ilişkileri, imar suçları ve belediyenin sorumluluğu çokça tartışılmış depremin hemen ardından Lütfü Savaş'ın istifa etmesi için defalarca çağrı yapılmıştı. Lütfü Savaş'ın adaylığın depremzedeler ve CHP seçmeninden tepki yağıyor. Lütfü Savaş’ın adaylığına ilişkin Fatih Portakal sosyal medya hesabından bir anket gerçekleştirdi. Ankete 59.073 kişi katıldı. Oy oranı işe şu şekildeydi;

 

 
KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Hataylı memnunsa bırakın milleti istediğine oy versin n
    Cevapla
  • Devran 3 ay önce Şikayet Et
    Seçmen Tercihini Yapmıştır Hataya Düşmemeli Chp Seçmen üzerinde kumar oynamaya devam ediyor
    Cevapla
  • alperen 3 ay önce Şikayet Et
    Islanan Tilki yağmurdan korkmaz
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Hatay bir daha HATA yapmaz
    Cevapla
  • Yaşar dede 3 ay önce Şikayet Et
    Hataylinin zihniyeti ne ise oyunu o yönde kullanır, bu kural bütün dünya için geçerlidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!