Muhalefette kıyamet koparken Cumhur İttifakında neden hiç kavga yok?

15 Temmuz'un ardından Yenikapı ruhuyla oluşan Cumhur İttifakının o günden bu yana yaptığı seçim çalışmalarında hiçbir aykırı ses çıkmazken Erdoğan karşıtlığı üzerinde birleşen muhalefette her seçiminde kopan kıyamet dikkat çekiyor.

GİRİŞ 30.01.2024 00:03 GÜNCELLEME 30.01.2024 18:07
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Hain darbe girişiminden bu yana ekonomik krizler, koronavirüs salgını, Rusya-Ukrayna savaşı, asrın felaketi, algı operasyonları, yine milyonları etkileyen yangın ve diğer afetler gibi çok sayıda badireler atlatan Türkiye'de iktidar ittifak ortaklarıyla her defasında ciddi bir sınav verdi.

İttifak masası yerini rekabet masasına bıraktı!İttifak masası yerini rekabet masasına bıraktı!

CHP medyasını İstanbul korkusu sardı! Merdan Yanardağ'dan İYİ Parti hazımsızlığı: İhanet!CHP medyasını İstanbul korkusu sardı! Merdan Yanardağ'dan İYİ Parti hazımsızlığı: İhanet!

"MHP'YE GÖNÜL VERMİŞ KARDEŞLERİMLE TEK GÖNÜL OLDUK, BİR OLDUK"

Başkan Erdoğan Cumhur İttifakı'nın Yenikapı'daki "Büyük İstanbul Mitingi"nde şu ifadeleri kullanmıştı; 15 Temmuz'un hemen ardından 7 Ağustos'ta yine bu meydanda bir araya gelip, dosta, düşmana birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi göstermiştik. Yenikapı ruhu, İstanbul'u fethedip bize emanet eden ruhun devamıdır. Bugün Sayın Bahçeli ile AK Parti'ye ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş kardeşlerimle, Cumhur İttifakı'na inanan, güvenen tüm kardeşlerimle işte bu İstanbul için bir kez daha Yenikapıda'yız. Şu anda aldığım resmi rakam, 1 milyon 600 bin. Demek ki 1 milyon 600 bin tek yürek olduk, tek gönül olduk, bir olduk, beraber olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk.

DÜNYANIN "2023'ÜN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ" DEDİĞİ SEÇİMDE İTTİFAKLAR BÜYÜDÜ

Dünyada birçok yayın kuruluşu ve gazete “2023'ün en önemli seçimi” olarak verdiği Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Cumhur ittifakı ve 7'li koalisyon sahnedeydi.

CUMHUR 2023'TE BÜYÜSE DE YİNE TEK SES ÇIKTI

Yerli ve milli değerler ekseninde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve ikinci turda Erdoğan'ı destekleyen ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan Cumhurbaşkanı Seçimi'nde kazanan taraf oldu.

Seçim iş birliği netleşti! 52 ilde AK Parti adayı! 22 ilde rekabetSeçim iş birliği netleşti! 52 ilde AK Parti adayı! 22 ilde rekabet

31 MART İÇİN İSTİŞARELER 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın aralık başında başlattığı temayül mesaisinin sona ermesinin ardından AK Parti ve MHP’nin seçim iş birliği büyük oranda da netleşti. Buna göre AK Parti 52 ilde aday çıkaracak 22 ilde ise MHP ile rekabet olacak.

YRP, HÜDA PAR VE BBP İLE GÖRÜŞÜLDÜ

AK Parti MHP'nın yanı sıra Yeniden Refah Partisi, HÜDA PAR ve BBP ile de görüşmeler yaptı.

MUHALEFET ERDOĞAN'A KARŞI BİRLEŞTİKÇE KAYBETTİ

Erdoğan'ın karşısına 2018'de 5 adayla çıkan muhalefet en son 2023 seçimlerinde tüm Batı medyası ve terör örgütlerinin desteğiyle oluşturduğu 7'li koalisyona karşı yine hezimete uğradı.

MUHALETTE KAVGA VE ENTRİKA EKSİK OLMUYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve HDP'nin oluşturduğu 7'li koalisyon onca bakanlık ve rant pazarlıkları ile Türkiye gündemine damga vurdu.

14 Mayıs seçimlerinde CHP yüzde 25, İYİ Parti yüzde 9,7 oy aldı. CHP listelerinden 6 partiden 39 isim milletvekili seçildi. Ortaklar arasındaki kavgaları körükleyense LGBT'yi destekleyen, şehit ailesine taziye ifadesinden rahatsız olan hatta özerlik vaadinde bulunan isimlerin dahi CHP listelerinden vekil adayı gösterilmesiydi. CHP Lideri ile zamanında açıkça dalga geçen Mehmet Emin Ekmen dahi DEVA için CHP listesinden aday gösterildi.

31 MART İÇİN MUHALEFETTE  MANZARA DEĞİŞMEDİ

Yerel seçim hazırlıklarının sürdüğü CHP'de, pek çok şehir için belirsizlik devam ediyor. Partide, Eşbaşkan rolündeki İmamoğlu'nun aday belirlemede ön plana çıkmak istemesinin süreci yavaşlattığı yönündeki algı partide ağır basıyor. Seçimde bir başarısızlık durumunda ise parti içi muhalefet "Olağanüstü kurultay" için hazırlık yapıyor.

Hatipoğlu’ndan Özgür Özel’e ağır cevap! İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu göndermesiHatipoğlu’ndan Özgür Özel’e ağır cevap! İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu göndermesi

Akşener'den Ümit Özlale iddialarına cevap: Bu tür ucuz operasyonlar bize tesir etmezAkşener'den Ümit Özlale iddialarına cevap: Bu tür ucuz operasyonlar bize tesir etmez

Muhaliflerin lincine Sevilay Yılman bile isyan etti! 'Sakın bunu demeyin'Muhaliflerin lincine Sevilay Yılman bile isyan etti! 'Sakın bunu demeyin'

OLAĞANÜSTÜ KURULTAYIN AYAK SESLERİ

CHP'li belediye başkanlarının yönettiği 11 büyükşehrin kaybedilmesi halinde olağanüstü kurultay sürecinin başlayacağı konuşuluyor.

BİR MUHALİFİN GÖZÜNDEN TÜRKİYE'DE MUHALEFETİN HAL-İ PÜR MELALİ

Türkiye 31 Mart'ta yeniden sandık başına giderken CHP ile yakınlığı ile bilinen Levent Gültekin'in uzun yıllardır muhalefetin içinde bulunduğu tabloyu çizen sözleri çok şey anlatıyor. İşte  Gültekin'in 'Türkiye diye bir dertleri yok' dediği muhalefetin resmi;

"KOLTUK KAVGASI HAD SAFHADA"

Sadece CHP değil genel olarak bir muhalefet dağılıyor. Seçim süreci öncesinde olup bitenler topluma Türkiye'de bir muhalefet yokmuş duygusunu net olarak bir kere de hem yaşatıyor hem de gösteriyor. Yani öyle bir tablo var ki ortada muhalefetin Türkiye diye bir derdi olmadığı bir kere daha ortaya çıktı. Koltuk kavgası had safhaya çıkmış; koltukta oturanlar, yerini bulamayanlar, partilerin kendi aralarında, liderlerin kendi aralarında...

Erdoğan Eskişehir adaylarını tanıttı! Kılıçdaroğlu ve Özel'e yüklendiErdoğan Eskişehir adaylarını tanıttı! Kılıçdaroğlu ve Özel'e yüklendi

"CUMHUR İTTİFAKINDA NEDEN KAVGA YOK?"

Cumhur ittifakı bir ittifak. Bunca ihtilaflarına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı, Eskişehir'in -yanılmıyorsam- 4 tane ilçesini MHP'ye vermiş. Kendi açıkladı. Adayı getirdi elini kaldırdı. Mersin'de pazar günü MHP'nin mitingi vardı; hangisi nereye giderse ortak adayları çıkarıyorlar. Hiç koltuk kavgası duyduk mu; "Sana şurayı vereceğim, bana burayı ver" diye...  Muhalefette olması gereken bu. Türkiye bu, Türkiye'yi dert etmek bu. Mevcut Cumhur ittifakı her türlü birlikteliği yapıyorlar hiçbir ihtilafa düşmüyorlar. Yüzde 1'ini bile yapamıyor muhalefet, o birliktelik duygusunu. Toplum siz olsanız ne yaparsınız? En küçük bir kavga yok, en küçük bir itiraz yok, en küçük bir aday yapılmayan küstüğü yok. Bir Urfa'da oldu bir tane ama.

"UMARIM SEÇİM SONRASI MUHALEFETİN HEPSİ TASFİYE OLUR"

Muhalefet kendi sonunu hazırlıyor. Yerel seçim sonrası umarım bu muhalefetin tamamı tasfiye olur. Muhalefet gerçekten Türkiye'deki seçimlere 'son seçim' diye bakmış olsaydı böyle koltuk kavgası yapmazlardı. Hepsi sadece o değil. İYİ Parti gerçekten 'son seçim' diye bakıyor olsaydı bu kadar ayrı adaylık meselesine girmez oturur konuşurlardı.

"ADAYLAR ÜZERİNDEN ALEVİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI BAŞLATTILAR"

Gerçekten bu son seçime inanıyor olsalardı belediye başkanları üzerinden bir Alevi Sünni çatışma başlatmazlardı. Gerçekten böyle bir korkuya inanıyor olsalardı 'CHP'nin altın hissesi' dediğim ilçelerde 'Benim adayım olsun' diye tutturmazlardı. 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 67
  • skoc. 2 ay önce Şikayet Et
    çünkü islam medeniyetinde göreve talip olunmaz eğer talip olurda başarısız olursan vebal tamamen sanadır. Halk yada yöneticiler seni o göreve layık görüp seni aday yaparsa göreve talip olursun çünkü böyle büyük işlerin vebalide çok büyüktür. gerçek müslüman bu sorumluluğun farkındadır.
    Cevapla
  • Patriot17 2 ay önce Şikayet Et
    Tüm bunları bilen birisi olarak neden Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Fetö,PeKaKa ve Türkiye'nin tekrar bağımsız olmasından müthiş rahatsız olmuş Batı emperyalizminin tam desteğini almış muhalefetle birlikteydin o halde?
    Cevapla
  • Kasımpaşalı 2 ay önce Şikayet Et
    Bunu anlaya bilmeniz için Bir fırın Ekmek yemeniz lazım...Bunlar maalesef Laikliğin egemen olduğu ülkemin okullarında okutulmuyor...
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    çok yerinde tespitler...en güzeli de "Muhalefet dağılıyor, Türkiye gibi bi dertleri yok" ifadesidir. Bu seçim, muhalefetin son seçimi ve kendi kendini bitirerek sona erecek İnşaAllah
    Cevapla
  • Hanan 2 ay önce Şikayet Et
    Çünkü akp de her devlet malı paylaşılıyor Chp de paylaşılamıyor o yüzden kavga çıkıyor
    Cevapla
  • Mahmut 2 ay önce Şikayet Et
    En büyük hırsızlık CHP nin belediyelerinde dönüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"