Nebi Hatipoğlu eleştirilere cevap verdi

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Nebi Hatipoğlu eleştirilere cevap verdi
Nebi Hatipoğlu eleştirilere cevap verdi
GİRİŞ 11.02.2024 18:43 GÜNCELLEME 11.02.2024 18:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Betonlaşmaya karşı olanların tarım arazilerini imara açarak betonlaştırdıklarını söyleyen Hatipoğlu, “Eskişehir’de bu zamana kadar ne yapılmamış, yapılanlar ise hangi şekilde liyakatsiz yapılmış, çık televizyonda karşıma konuşalım” dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, önceki gün gerçekleşen vatandaşlarla buluşmasında AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun imar projelerini eleştirerek, "Eskişehir’in betonlaşmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Paşa Mahallesi Seçim İrtibat Bürosu açılışında vatandaşlara seslenen Hatipoğlu, CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’nin eleştirilerine sert bir şekilde cevap verdi. Eskişehir’de imara açılması gereken en son yerler olan tarım arazilerinin imara açılarak, kenar mahallelerin kaderine terk edildiğini söyleyen Hatipoğlu, adayların ertelenen canlı yayın buluşmasına atıf yaparak, “Eskişehir’de bu zamana kadar ne yapılmamış, yapılanlar ise hangi şekilde liyakatsiz yapılmış, çık televizyonda karşıma konuşalım” dedi.

“Madem betonlaştırmak istemiyorsunuz, tarım arazilerini neden imara açtınız“

Mevcut yerel yönetimlerde liyakatsizlik olduğunu belirten Hatipoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Eskişehir'in tamamına, Eskişehir'in trafiğine, suyuna, imar bekleyen tüm mahallelere hizmet etmek için yola çıkıyoruz. Biz ne dersek karşı taraf, ‘Yapamazlar, edemezler’ diyor. Ben, ‘Bu trafiği düzelteceğiz, bu travmayı yerin altına alacağız’ diyorum. ‘Eskişehir'in altı su. Bu tramvayı yer altına indiremezsiniz’ diyorlar. Karadeniz'de bin 120 kilometre açıkta 4 bin 500 doğal gaz teknolojimiz var. Biz İstanbul'da Marmaray yapmışız. Denizin altına tünel yapmışız. Denizin içinden tren geçiriyoruz. Burada da bunları yaparız ancak bizim yapacaklarımıza CHP belediye başkan adayının hayalleri yetmez. Biz bunları yapıyorsak, Eskişehir'de de tramvayı çok rahatlıkla yer altına indirebiliriz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. CHP adayıyla karşılıklı televizyona çıkacaktık. Karşılıklı projelerimizi anlatacaktık, projeleri tartışacaktık. Ancak bir bahaneyle korktu çıkmıyor. Sen ne zaman müsaitsen o zaman çıkarız dedik. Şimdi dedi ki; ‘19 Şubat’ta çıkalım.’ Biz hazırız ve kararlıyız. Ayın 19’unda televizyonda olacağız. O gelse de gelmese de ben çıkacağım, projelerimi anlatacağım. Dün şunları duydum, CHP, SKM açılışı yapmış, diyorlar ki; ‘Eskişehir'in betonlaşmasına karşı çıkacağız.’ Kardeşim bakın şehrin içindeki ‘Kızıl yer’ Eskişehir'in son yeşil kalan yerini imara açtınız. Neden açtınız ve 5 kat verdiniz oraya? Madem betonlaştırmak istemiyorsunuz, tarım arazilerini neden imara açtınız? Batıkenti ben mi imara açtım? Batıkent tamamen yeşil alandır, tarım arazisidir. Biz betonlaşmaya karşıyız. Biz yeşil alanların imara açılmasına karşıyız. Biz ne yapacağız? Yıllardır imar bekleyen kenar mahalleler, Gündoğdu, Fevziçakmak, Huzur, Yeşiltepe gibi mahallelerde vatandaşımızın beklediği 5 kat imarı vereceğiz. Biz hizmet ederken, gariban mahallelere de hizmet edeceğiz. ‘Biz sosyal demokratız’ diyorlar. Yahu devamlı suya zam yapan, her şeyin fiyatını arttıran halkçı belediye olur mu? Liyakat olmayan yerde hiçbir şey olmaz. Yıllarca AK Parti'yi liyakatsizlikle suçlayan Yılmaz Büyükerşen'e sesleniyorum. Nerede liyakat? Yeğenin daire başkanı, damadın genel müdür. Nerede liyakat? Liyakatsiz olan yerde bereket olmaz. Liyakat olmayan yerde işler yürümez. Suyu fiyatını tabii ki indiremezsiniz, Estram tabii ki zarar eder. Gerçek belediyeciliği 31 Mart'tan sonra bütün şehrimize göstereceğiz.”

Öte yandan Hatipoğlu, açılışta mehteran takımı, meşale ve vatandaşların tezahürleriyle karşılandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Ceo can 2 ay önce Şikayet Et
    Sozkonusu hırsızlıkları CEHAPKK lı bir başkan yapınca Atatürkçü ve Çağdaş oluyor..Neden acaba..CEHAPKK kitlesi bu kadar mı saf.
    Cevapla
  • Yılmaz Çetin 2 ay önce Şikayet Et
    Yılmaz Büyükerşen DSP den Belediye Başkanı olduğu dönem tramvay ve çevre düzenlemesi yaptı, CHP ye geçince heykel yap geç dönemi ile Eskişehir'in 10 yılını heba etti. CHP demek algı ile yalan ile siyaset demek; Memleketini seven aklı başında vatandaşlar Belediye seçimlerinde kesinlikle CHP oy vermez, veremez.
    Cevapla
  • Eskişehirli 2 ay önce Şikayet Et
    Başkan inşallah şu dedeyi artık ginderebiliriz fazlasıyla kaldı oralarda liyakatsizlik dediğin gibi high level oldu ilk zamanlarinki durumundan eser yok dedenin bir ayak çukurda hala nasıl kazık çakarim derdinde yedi sülalesini kurtarıyor anlasilan.
    Cevapla
  • Yılmaz Çetin 2 ay önce Şikayet Et
    Yılmaz Büyükerşen DSP den Belediye Başkanı olduğu dönem tramvay ve çevre düzenlemesi yaptı, CHP ye geçince heykel yap geç dönemi ile Eskişehir'in 10 yılını heba etti. CHP demek algı ile yalan ile siyaset demek; Memleketini seven aklı başında vatandaşlar Belediye seçimlerinde kesinlikle CHP oy vermez, veremez.
    Cevapla
  • Yılmaz Çetin 2 ay önce Şikayet Et
    Yılmaz Büyükerşen DSP den Belediye Başkanı olduğu dönem tramvay ve çevre düzenlemesi yaptı, CHP ye geçince heykel yap geç dönemi ile Eskişehir'in 10 yılını heba etti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak