Murat Kurum: Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bahçelievler’de düzenlenen Rumeli, Balkan ve Trakya İftar Sofrası programına katıldı.

Murat Kurum: Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki...
Murat Kurum: Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki...
GİRİŞ 25.03.2024 23:21 GÜNCELLEME 25.03.2024 23:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye ve Balkanlar’ın ayrılmaz bir bütün olduğunu ifade eden Kurum, “Ne zaman Balkanlar, Rumeli bir sıkıntıya düşse yüreğimiz dağlanır, içimiz yanar. Bu yüzden biz biriz, beraberiz. Balkanların, Rumeli’nin, Trakya’nın Boşnakların, Arnavutların, Kosovalıların, Pomakların kaderini bir görüyoruz, beraber görüyoruz. O yüzden diyoruz ki; acınız acımız, kederiniz kederimiz, kaderiniz kaderimizdir. İşte merhum Aliya da vefat etmeden önce Sayın Cumhurbaşkanımıza, ‘Bu topraklar Evladı Fatihandır, bu yüzden bu topraklar size emanet.’ demiştir. Evet, bu topraklar bize emanettir. Bu topraklar Türkiye’ye emanettir. Ve biz bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız.’’ dedi.

İstanbul’un insanıyla, değerleriyle, yaşam tarzıyla, tüm medeniyetleri, tüm dinleri bağrında huzurla yaşatan bir şehir olduğunu dile getiren Kurum, “Hayallerimizin olduğu bu aziz şehre hizmetkar olmak için yollardayız.” şeklinde konuştu. Kurum, “Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmayacak, bütün yuvalarımız güvenli hale gelecek. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, trafik çile olmaktan çıkacak. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, sokaklarının huzur ve güvenle dolduğu, gençlerin geleceğe umutla baktığı, kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir İstanbul.’’ sözleriyle İstanbul ile ilgili hayallerinden bahsetti.

Geride bıraktığımız 5 yılda İstanbul’un liyakatsizliğin kurbanı olduğunu belirten Kurum, “Milletimizin her anında hep yanında olacağız. Bu söz, onların verip de tutmadıkları sözlere benzemez. Bu söz, eser adamlarının sözüdür. Bu söz, sağlam adamların sözüdür, bu söz Murat Kurum sözüdür.’’ diyerek İstanbul’u asla kendi kaderine terk etmeyeceklerini vurguladı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • hhüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Maşaallah! Bazı şeyler bazı insanlara yakışıyor. Allah vergisi bir durum diye düşünüyorum :)
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 1 ay önce Şikayet Et
    Promter kullanmaya başlayınca metinde düzgün çıkmaya başladı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!