Dünyaca ünlü oyundan kötü haber!

Call of Duty'nin dağıtımcısı işçi çıkartıyor

Dünyaca ünlü oyundan kötü haber!
Dünyaca ünlü oyundan kötü haber!
GİRİŞ 16.02.2016 10:34 GÜNCELLEME 16.02.2016 10:34

Her ne kadar dünyanın en çok satan oyun serilerinden biri olsa da, Call of Duty'nin dağıtımcısı bugünden işçi çıkarmaya başladı.

Son zamanlarda oyun sektörü işten çıkarmalarla beraber anılmaya başladı. Angry Birds'ün yapımcısı Rovio'nun kadrosunun %38'ini oluşturan 260 çalışan ile yollarını ayırmasının ardından, geçtiğimiz hafta da Rock Band 4'ün dağıtımcısı Mad Catz çalışanlarının %37'si ile yollarını ayıracağını duyurmuştu.

Activision'dan gelen bilgiler arasında ise resmi rakamlar yok, yani toplam kaç işçi çıkartıldığı veya sebebi konusunda sadece spekülasyon söz konusu.

Game Informer'ın haberine göre, içeriden sızan bilgiler Activision'un Guitar Hero Live ve Skylanders SuperChargers oyunlarının çok kötü satış rakamları yakalaması sebebiyle Minneapolis bürosunu komple kapatma kararı aldığı yönünde. Activision'dan bu konuda doğrulama gelmekle beraber, bu adedin spekülasyonu yapıldığı kadar da yüksek olmadığı yönünde bir tekzip de yapıldı zira firmanın profilinde stüdyoda çalışan sayısının 20-49 arasında tanımlı olduğu gözükmekte.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...