Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları bir Türk

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Stanford Üniversitesi koordinasyonuyla yaklaşık 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütülen araştırma sonucunda "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer aldı.

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları bir Türk
Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları bir Türk
GİRİŞ 24.11.2020 12:52 GÜNCELLEME 24.11.2020 12:57
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden yapılan açıklamada, ABD ve Hollanda'dan bilim insanlarının oluşturduğu ekip tarafından gerçekleştirilen araştırmada, bilimsel makale, atıf ve yazar sayıları ve yazar sırası gibi kriterlerin, kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak değerlendirmeye alındığı bildirildi.

 

 

Sonuçların Plos Biology Dergisi'nde yayımlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu araştırmaya göre Rektörümüz Prof. Dr. Şükrü Beydemir, tıbbi ve biyomoleküler kimya alanında 80 bin 622 bilim insanı arasında 376. sırada yer aldı. Üst düzey bilim insanlarının dünya çapında yapılan bir değerlendirmeyle belirlendiği veri tabanına ve araştırma sonuçlarının ilan edildiği listeye 'https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2' adresinden ulaşılabilir. Prof. Dr. Beydemir’i tebrik ediyor, bundan sonraki çalışmalarında da kendilerine başarılar diliyoruz."

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ederim, kendilerini tanırım, kaliteli bir insan.
    Cevapla
  • Mehmet Naim 3 yıl önce Şikayet Et
    Değerli hocamız, sayın Rektörümüz ! Sizi kutluyor, tarihte iz bırakan ilim yolcuları kervanına katılıp insanlık yararına sunduğumuz katkilarinizin devamını Cenab-ı Allah'tan dilerim.
    Cevapla
  • Mehmetçik 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel üniversiteler işini yapıyor eski fosiller kısmen var. Onlar da bitse tam olacak. Yok irtica yok bilmem ne diye devlete ayar vermeye kalkanlar iki dünyada da huzur bulmasın
    Cevapla
  • bahr 3 yıl önce Şikayet Et
    eski fosiller bitmez kardeş. fosiller ölmeden önce en az 30 yakınını üniversiteye sokuyor. bilimsel makalenin çokluğu hiçbir anlam ifade etmiyor. getirdiğin yenilik önemli. o da üniversitelerimizde yok.
    Cevapla
  • Ümit maraş 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun rektör beye.çekemeyenler çatlasın.Allah muvaffak etsin,başarılarının devamını dilerim.Bizimkiler aşagılık kompleksi ve hasidliklerinden tenkit ediyorlar.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim proflar 17 yaşında a takıma yükselen futbolcular gibidir .yazdıları iki yılda sönüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle