Clubhouse’a ilk yasak Çin’den geldi

Ses temelli sosyal medya olarak popülerliğe ulaşan Clubhouse uygulamasını yasaklayan ilk ülke Çin oldu. Dünyanın diğer bölgeleri gibi Çin’de de hızlı bir yükselişe geçen Clubhouse’un Çin’de binlerce kullanıcısı bulunuyordu.

Clubhouse’a ilk yasak Çin’den geldi
Clubhouse’a ilk yasak Çin’den geldi
GİRİŞ 09.02.2021 09:19 GÜNCELLEME 09.02.2021 09:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çin internet konusunda içine kapanık bir ülke. Çin’de Google servislerine veya Facebook gibi sosyal medya platformlarına erişmenize izin verilmiyor, Weibo gibi ülkeye ait platformlar kullanılıyor.

Şu anda sadece iPhone ve iPad’de çalışan ve davetiye ile katılım sağlanan Clubhouse uygulaması son günlerde dünya genelinde ve ülkemizde ciddi bir popülerlik kazandı. Uygulamayı yasaklayan ilk ülke ise Çin oldu.

Clubhouse politikaları yasağa neden oldu

Çin hükümeti ise muhtemelen Clubhouse'un politikaları gereği uygulamayı yasaklama kararı aldı. Çinli kullanıcılar, diğer sosyal medya platformların aksine konuşmaların kaydını tutmayan Clubhouse'a yönelmişti. Burada sansürlenen konuları tartışan kullanıcılar, bu sebeple Clubhouse'a büyük ilgi göstermişti. Hatta Financial Times gazetesinin aktardığına göre Clubhouse davetiyeleri, internette 77 dolardan alıcı bulmaya başlamıştı.

 

YORUMLAR 1
  • büyükdenizci 3 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel bi program boğaziçi kanalına bekleriz toplum böyle birlik oluyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!