YouTube 1 milyon videoyu sildi

YouTube tarafından koronavirüs pandemisiyle ilgili ve yanlış bilgiler içeren 1 milyon videonun silindiği açıklandı. Ayrıca her çeyrek dönemde 10 milyondan fazla videonun kaldırıldığı da belirtildi.

YouTube 1 milyon videoyu sildi
YouTube 1 milyon videoyu sildi
GİRİŞ 26.08.2021 14:20 GÜNCELLEME 26.08.2021 14:20

YouTube Ürün Müdürü Neal Mohan, platformda kaldırılan içeriklerle ilgili bir blog gönderisi yayınladı. Bu blog gönderisinde YouTube'dan silinen videolardan bahseden Mohan, her çeyrekte neredeyse 10 milyon civarı videonun kaldırıldığını belirtti. YouTube'un böyle bir şey yapmasının nedeni, yanlış bilginin yayılmasını önlemekti.

YouTube Shorts içerik üreticilerine 100 milyon dolarlık bütçe YouTube Shorts içerik üreticilerine 100 milyon dolarlık bütçe

Neal Mohan'ın paylaştığı gönderiye göre özellikle de koronavirüs pandemisiyle ilgili yanlış bilgiler, YouTube'da da çok fazlaydı. Hatta şirket, Şubat 2020'den bu yana koronavirüsle ilgili asılsız bilgi içeren en az 1 milyon videoyu platformdan kaldırdı. Ancak buna rağmen hala istenen hızda olmadıklarından bahseden YouTube Ürün Müdürü, yeni yöntemler üzerinde de çalıştıklarını ve yanlış bilginin daha hızlı bir şekilde kaldırılmasını sağlayacaklarını ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak