Facebook'un sahibi Meta ile Türk Kızılayı'ndan anlamlı iş birliği

Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi uygulamaların sahibi Meta şirketi, Türk Kızlay'ı ile iş birliğine giderek 'Facebook Kan Bağışı Aracı' uygulamasını tüm kullanıcılara duyurdu.

Facebook'un sahibi Meta ile Türk Kızılayı'ndan anlamlı iş birliği
Facebook'un sahibi Meta ile Türk Kızılayı'ndan anlamlı iş birliği
GİRİŞ 14.06.2022 14:57 GÜNCELLEME 14.06.2022 15:04

Facebook'un 2017 yılından bu yana kullanımda oluğu 'Facebook Kan Bağışı Aracı' uygulaması Türk Kızılayı'nın girişimleri sonrasında Türkiye'de de aktif edildi. Kan bağışı yapmak isteyenlerle kan merkezleri ve mobil araçları bir araya getiren uygulama kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmayı da hedefliyor. Kan Bağış Aracı Türk Kızılay’a bağlı Bölgesel Kan Merkezleri, Kan Bağış Merkezleri ve mobil kan bağış araçları ile ülkenin kan ihtiyacının karşılanmasına destek olmak için gönüllü kan bağışçı sayısının artırılmasına katkı sağlayacak.

Facebook Kan Bağışı Aracı

Facebook’un Kan Bağışı Aracı ile insanlar, çevredeki kan bağış merkezlerinden kan bağışı çağrıları alabiliyor. Bu sayede gönüllü bağışçılar kan ihtiyacının karşılanmasına büyük oranda katkı sunuyor. İnsanların kan bağışı yapabilecekleri merkezleri bulmasına ve yakınlarındaki bir kan bağışı merkezinin kana ihtiyaç duyup duymadığının da takip edilebildiği uygulamaya 18-65 yaş arasındaki tüm Facebook kullanıcıları erişebiliyor. Seyyar Kan Bağış Araçları da çevredeki Facebook kullanıcılarını kan vermeye davet edebiliyor. Bu sayede kan ihtiyacının kolayca giderilmesi hedefleniyor.

KAYNAK: DHA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...