Twitter, Elon Musk ile davası için hukuk firmasına şimdiden 33 milyon dolar ödedi

Business Insider'ın haberine göre Twitter, Elon Musk davası için şimdiden 33 milyon dolar harcadı. Karar eğer Twitter lehine sonuçlanırsa Musk, büyük bir servet kaybedecek.

Twitter, Elon Musk ile davası için hukuk firmasına şimdiden 33 milyon dolar ödedi
Twitter, Elon Musk ile davası için hukuk firmasına şimdiden 33 milyon dolar ödedi
GİRİŞ 25.07.2022 13:02 GÜNCELLEME 25.07.2022 13:02

Twitter'ın Elon Musk ile olan mücadelesi şimdiden sosyal medya devine pahalıya mal oldu. Twitter'ın Cuma günü 270 milyar dolar zarar açıkladığı ikinci çeyrek kazanç raporunda başka bir detay daha ortaya çıktı.

Yılın ikinci çeyreğinde Twitter 270 milyon dolarlık net zarar açıkladıYılın ikinci çeyreğinde Twitter 270 milyon dolarlık net zarar açıkladı

Twitter tarafından yayınlanan raporda Twitter'ın "bekleyen satın alma" süreci ile ilgili olarak şimdiye kadar 33 milyon dolar harcadığı bilgisi yer alıyor. Twitter'ı 44 milyara satın almayı Nisan ayında kabul eden Musk, 8 Temmuz'da anlaşmadan çekildiğini açıklamıştı. 

Twitter ayrıca, Musk'ın satın alma kararındaki "belirsizlik" nedeniyle gelirindeki %1'lik düşüş ile ilgili Musk'ı suçladı.

TWITTER HUKUK FİRMALARINA MİLYONLARCA DOLAR ÖDEDİ

Musk ile yasal bir savaşa girerken Twitter'ın maliyetleri artmaya devam edecek. Twitter, Musk'ı satın alma anlaşmasına uymaya ve şirketi satın almaya zorlamak amacıyla dünyanın en iyi hukuk firması Wachtell, Lipton, Rosen & Katz ile anlaştı. Bu anlaşma için şimdiden 33 milyon dolar ödedi.

Musk, Twitter'ın platformundaki sahte hesapların sayısı hakkında kendisine yanlış bilgi verdiğini öne sürerek anlaşmayı feshettiğini duyurmuştu. Twitter, hesapların kabaca yüzde 5'inin sahte olduğunu söylüyor, ancak Musk tarafı bu rakamın yüzde 5'ten daha yüksek olduğunu iddia ediyor.

Twitter'ın avukatları, Musk'ın sahte hesaplar konusundaki endişesinin bir sis perdesi olduğunu ve Tesla hisselerinin değer kaybetmesi nedeniyle anlaşmadan çekilmek istediğini düşünüyor. 

Twitter, Musk'a karşı açtığı davada yardıcın hızlandırılmış bir yargılama hakkı vermesiyle şimdiden erken bir zafer kazandı.

Elon Musk ve Twitter arasındaki davanın görüleceği tarih belli olduElon Musk ve Twitter arasındaki davanın görüleceği tarih belli oldu

Northwestern Üniversitesi Kellogg Yönetim Okulu'nda yönetim ve strateji profesörü Harry Kraemer Business Insider'a verdiği demeçte Twitter ve Elon Musk arasındaki dava için "Bunda kazananlar hukuk firmaları olacak. Bu adamlar bir servet kazanacak" dedi.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü