TikTok e-ticaret sektörüne giriyor! TikTok Shop için hazırlıklar hız kazandı

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından TikTok, e-ticaret sektörüne girmeye hazırlanıyor. Şirket, personellerini büyük şirketlerden seçiyor.

TikTok e-ticaret sektörüne giriyor! TikTok Shop için hazırlıklar hız kazandı
TikTok e-ticaret sektörüne giriyor! TikTok Shop için hazırlıklar hız kazandı
GİRİŞ 13.10.2022 10:42 GÜNCELLEME 13.10.2022 10:42

Sosyal medya devi, Amazon’a rakip olacak bir e-ticaret zinciri oluşturmayı planlıyor. Şirket birkaç haftadır LinkedIn üzerinden birçok yeni iş ilanı yayınladı.

Ars Technica, şirketin ofislerinin bulunduğu büyük şehirlerde personel aradığını doğruladı. Business Journal ise TikTok’un LinkedIn profillerini gözden sektördeki önemli isimlerin profillerine baktığını söyledi. Bu çalışanların çoğu Amazon, Microsoft veya Meta gibi şirketlerde çalışıyor.

TIKTOK SHOP GELİYOR

Sosyal medya devi, TikTok Shop adı altında e-ticaret platformunu geliştirme üzerine çalışıyor. TikTok'ın iş ilanındaki açıklama şu şekilde:

“Depolama, teslimat ve müşteri hizmetleri iadeleri sağlayarak misyonumuz, satıcıların operasyonel yeteneklerini ve verimliliklerini geliştirmelerine yardımcı olmak, alıcılara tatmin edici bir alışveriş deneyimi sunmak ve TikTok Shop’un hızlı ve sürdürülebilir büyümesini sağlamak.”

Firmanın şu anda hali hazırda TikTok Shop adı altında Amerika dışında hizmeti mevcut. Fakat henüz Amazon ya da diğer büyük e-ticaret merkezleriyle yarışacak büyüklükte değil.

Bir TikTok sözcüsü ise “TikTok Shop’un şu anda Güneydoğu Asya ve Birleşik Krallık’ta sunulduğu ülkelerde, tüccarlara çeşitli ürün özellikleri ve teslimat seçenekleri sunmayı içeren değerli bir alışveriş deneyimi sağlamaya odaklandık” açıklamasını yaptı.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’