Dünyanın ilk dijital siyasi mitingi gerçekleşti

Dijital oyun dünyasında bir ilk yaşandı. Liberal Demokrat Partisi ya da LPDR, Minecraft lobisinde 12.000 kişinin katıldığı bir 1 Mayıs mitingi düzenledi. Miting yoğun başvuru sonucunda yarıda kesildi.

Dünyanın ilk dijital siyasi mitingi gerçekleşti
Dünyanın ilk dijital siyasi mitingi gerçekleşti
GİRİŞ 02.05.2023 16:21 GÜNCELLEME 02.05.2023 16:28

İlk kez bir siyasi parti, bir video oyunu lobisinde miting düzenledi. Rusya Liberal Demokrat Partisi ya da LPDR, Minecraft lobisinde 12.000 kişinin katıldığı bir 1 Mayıs mitingi düzenledi.

Rusya Liberal Demokrat Partisi (LDPR), Rusya'nın İşçi Bayramı'nı kutlamak üzere bir Minecraft sunucusunda siyasi bir miting düzenledi. Etkinlik 1 Mayıs'ta, merhum Vladimir Zhirinovsky'nin devasa bir büstünün de yer aldığı LDPR temalı bir sunucuda gerçekleştirildi.

12 BİNDEN FAZLA KİŞİ KATILDI

Siyasi parti yapmış olduğu açıklamada, "LDPR'nin dijital mitingi bugün ülkedeki en büyük gösteri haline geldi. Dünyanın dört bir yanından 12.000'den fazla destekçi etkinliğe katılmak için başvuruda bulundu!" dedi.

Ancak, alışılmadık derecede büyük bir kullanıcı akınının neden olduğu bir sunucu çökmesi nedeniyle mitingin kısa kesildiği belirtildi.

Zhirinovsky, Nisan 2022'de COVID-19 bağlantılı komplikasyonlara yenik düşerek vefat etmişti.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?