İsrail, hain planı için SpaceX'e başvurdu!

İsrail, Hamas ile savaşın ortasında SpaceX Starlink internetini hayata geçirmeye çalışıyor. İsrail'in kendi iletişimini güçlendirmeye çalışırken Gazze'nin iletişimini tamamen durdurmaya çalıştığı belirtildi.

İsrail, hain planı için SpaceX'e başvurdu!
İsrail, hain planı için SpaceX'e başvurdu!
GİRİŞ 18.10.2023 19:16 GÜNCELLEME 18.10.2023 19:19
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İsrailli bir yetkili Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail'in özellikle çatışma bölgesine yakın topluluklar için Starlink internet hizmetlerini sunmak üzere SpaceX ile görüşmeler yürüttüğünü söyledi.

İSRAİL KENDİ İLETİŞİMİNİ GÜÇLENDİRİRKEN GAZZE'NİN İLETİŞİMİNİ DURDURMAYI DÜŞÜNÜYOR

Starlink şu anda İsrail'de mevcut değil, dolayısıyla bu hizmet herhangi bir kapasitede ilk kez sunulmuş olacak. Aynı yetkili, savaş zamanında kendi iletişimini güçlendirmeye çalışırken, Gazze'deki cep telefonu ve internet iletişimini de durdurmayı düşündüğünü söyledi.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi X'te yaptığı açıklamada "İsrail'de geniş bant internet bağlantısı sağlayacak olan iletişim terminallerinin SpaceX şirketi tarafından işletilmesini sağlayan İsrailli Starlink şirketini koordine etme faaliyeti gerçekleşiyor.

Ayrıca bakanın rehberliğinde bakanlık, çatışma bölgesi yerleşimlerindeki bölge konseyleri ve toplum liderlerinin yararına bu uydu cihazlarının satın alınmasını teşvik ediyor." denildi.

İSRAİL UKRAYNA'YI ÖRNEK ALIYOR

Savaşın yakında sona ereceğine dair bir işaret yok. Uydu tabanlı internetin çatışma sırasında kritik bir avantaj sağladığının ortaya çıkması, Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinden kısa bir süre sonra, Ukraynalı güçlerin iletişimi sürdürmek için Starlink'e bel bağlamasıyla dikkat çekti.

Elon Musk küresel bir tehdit mi? Ukrayna'nın Rus gemisine saldırmasını engelledi! | Haber7.com

ELON MUSK RUS GEMİSİNE YAPIMASI PLANLANAN SALDIRIYI ENGELLEMİŞTİ

Ancak Starlink'in çatışmalarda oynadığı rol henüz kesinleşmiş değil. Bu yılın başlarında, SpaceX CEO'su Elon Musk'ın, Rusya'nın donanmasına yönelik planlı bir saldırı öncesinde Ukrayna talep ettiğinde hizmeti etkinleştirmeyi reddettiği ortaya çıktı.

Musk daha sonra Starlink'in kullanılmasına asla izin vermediğini söyledi ve "Eğer taleplerini kabul etmiş olsaydım, SpaceX büyük bir savaş ve çatışma tırmanışına açıkça suç ortağı olurdu" dedi.

Bu hizmetin ne zaman devreye gireceği ya da başlangıçta kaç kullanıcıya sahip olacağı belli değil.

Bu hizmetin Starshield savunma odaklı iş birimi aracılığıyla doğrudan SpaceX'ten satın alınıp alınmayacağı da belli değil.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 23
  • Abdullah Çapar 6 ay önce Şikayet Et
    Sakın Elon yoksa Türkiye ye giremeyceksin
    Cevapla
  • Vurucu team 6 ay önce Şikayet Et
    Elon musk uzayın diktatörü olma yolunda hızla ilerliyor
    Cevapla
  • Gerçek akıncı 6 ay önce Şikayet Et
    Bebek katili ancak İsrail'e kendilerine cehennem ateşi hazırlar ve hazırlıyor da
    Cevapla
  • Nurullah 6 ay önce Şikayet Et
    Eğer İsrail’e yardım ederse reis siler bunu türkiyeye yatırımı unutsun 10 bin dolar aylık verse bile çalışacak işçi bulamaz fabrikasında
    Cevapla
  • ekrem 6 ay önce Şikayet Et
    lanetli ırk atalarıda asi idi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'ın ateşkes yanıtı sonrası Refah'a yoğun hava saldırısı başladı!
Şoför 'Görmedim' demişti! İşte kadının otobüsün altında kalarak can verdiği görüntüler