Bayraktar TB-3 artık uçmaya hazır! Tekerler havalandı

Baykar tarafından yerli imkanlarla geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, ilk uçuşa doğru kanat çırpıyor. Baykar tarafından paylaşılan video ile Bayraktar TB3’ün teker kesme testi paylaşıldı.

GİRİŞ 20.10.2023 14:42 GÜNCELLEME 20.10.2023 15:13
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Baykar tarafından geliştirilen ve üretilen Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), gökyüzüne doğru ilk defa kanatlarını çırptı.

Baykar CEO’su Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 SİHA’nın teker kesme testini paylaştı. Test, tam başarıyla sonuçlandırıldı.

 

24 SAAT HAVADA KALABİLİYOR

Kısa süre içerisinde Bayraktar TB2 üzerinden geliştirilen Bayraktar TB3; katlanabilir kanatlara, SATCOM faydalı yüküne, 1450 kilogram kalkış ağırlığına, 24 saat havada kalış süresine, 6 adet silah istasyonuna ve yüksek irtifada görev yapabilme yeteneğine sahip.

ÇOK UZUN MESAFEDEN KUMANDA EDİLEBİLECEK

Bayraktar TB3'ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak.

Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak Bayraktar TB3, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye'nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi yapacak.

 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 131
  • ALİ BABA TRBZN 6 ay önce Şikayet Et
    Dost'a huzur,düşmana korku vermesi dileklerimle Allah cc.başarılı eylesin inşallah.
    Cevapla
  • Zaza 6 ay önce Şikayet Et
    En kısa sürede sayılarının arttırılıp ALLAH C.C. Yokunda gaza seferine başlaması temennisiyle, özellikle ilk hedef kudus. Ama malesef bu gidişle zor.
    Cevapla
  • Vedat 6 ay önce Şikayet Et
    ilk hedefiniz israil yada abd uçak gemisi olsun
    Cevapla
  • Ali Deveci 6 ay önce Şikayet Et
    Allah sizlerdwn Razı olsun gururumuzsunuz
    Cevapla
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    Rabbim yardımcıları olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik