Musluk bataryası nasıl parlatılır? Kararmış, küflenmiş ve kireçlenmiş musluk temizliği...

Evlerde en çok kullanılan ve bundan dolayı da en çabuk kirlenen musluklar, doğru temizlenmemesi durumunda zaman içinde kireçlenmeye ve küflenmeye başlar. Temizlemesi zor gibi görünse de birkaç pratik yöntem uygulandığında yeni gibi parlaması ve temizlenmesi mümkündür. Peki küflenmiş musluk nasıl temizlenir? İşte kireçlenmiş musluğu temizleme yöntemleri...

Musluk bataryası nasıl parlatılır? Kararmış, küflenmiş ve kireçlenmiş musluk temizliği...
Musluk bataryası nasıl parlatılır? Kararmış, küflenmiş ve kireçlenmiş musluk temizliği...
GİRİŞ 03.06.2021 14:23 GÜNCELLEME 03.06.2021 14:23

Günlük hayatta evlerde en çok kullanılan ve dolayısıyla da en çok kirlenen yerler lavabolardır. Genellikle suların kireçli olmasından kaynaklı olarak musluklarda matlaşma, kireçleme gibi çıkarması zor lekeler meydana gelmektedir. Musluklardaki su lekelerinin, küflenmelerin ve kireçlenmelerinin birkaç pratik yöntemle temizlenmesi mümkündür. Özellikle musluklardaki matlığın giderilmesi için temizlik malzemelerine ihtiyaç duymadan doğal çözümlerle parlatılabilir. 

Doğal Yöntemlerle Musluk Nasıl Parlatılır?

Su lekeleri zaman içinde birikerek muslukların matlaşmasını ve kireçlerin birikmesine neden olmaktadır. Kireçlerin temizlenmesi için kimyasal madde içeren temizlik malzemelerine gerek kalmadan oldukça basit ve doğal yöntemlerle temizlik sağlanabilir.

Sararan klozet nasıl temizlenir? Adım adım klozet temizleme yöntemi...

1- Limon: Güçlü bir antiseptik içeren limon, musluklarda biriken kireçlerin sökülmesini sağlarken musluğun yeni gibi parlatmaktadır. Limonla musluk temizlemek için limon suyunu doğrudan musluğun üzerine sıkıp temiz bir sünger veya bez ile ovalanır. Böylece kireçlerden, küften ve su lekelerinden arınan musluklar temizlenmiş ve parlamış olur. Limonla temizlemenin bir diğer yöntemi ise muslukların üzeri doğrudan limonla ovalanır. Musluktaki tüm leke ve kireci sökmeye yardımcı olan bu yöntem muslukların yeni gibi parlamasını sağlar.

2- Sirke: Güçlü ve keskin bir yapıya sahip olan sirke, ev temizliğinde en çok başvurulan doğal yöntemlerinden biridir. Sirke sprey şişenin içerisine konulup musluk ve lavabolara püskürtülür. Birkaç dakika beklettikten sonra bol su ile durulanır. Ardından bir kez daha püskürtülür ve sünger ile ovaladıktan sonra musluklar yeni parlak ve tertemiz olur. 

Alaturka tuvalet nasıl temizlenir? Siyahlaşmış tuvalet taşını beyazlatmak için...

Musluklar Nasıl Temizlenir?

Doğal yöntemlerle yapılan temizlik dışında bir de yaygın bilinen deterjanlarla temizleme yöntemleri bulunmaktadır. Musluklardaki kireçleri ve su damlacıklarını temizlemek için temiz bir sünger ya da bezin üzerine krem temizleyici (cif) dökülür ve birkaç dakika ovalanır. Ardından bol su ile durulanır. Krem temizleyicilerin durulaması biraz zor olduğundan dolayı miktara dikkat ederek daha az kullanılması tavsiye edilir. Krem temizleyicilerle temizleme dışında çamaşır suyu ile de temizlenebilir. Yoğun kıvamlı çamaşır suyu bir miktar muslukların üzerine dökülür ve 3-5 dakika kadar kirlerin sökülmesi beklenir. Bekleme işleminde sonra sünger ile ovalanır ve bol kaynar su ile durulanır. Krem temizleyici ya da çamaşır suyu kaynar su ile uygulandığında daha iyi netice verdiği görülmektedir.  

Lavabo nasıl temizlenir? Sararan ve kararan lavaboyu bembeyaz yapma yöntemi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ne R. Madrid, ne M. City, ne B. Münih... Avrupa'nın zirvesinde tek Türk!
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje