Elleri olmayan şehit çocuğunun inanılmaz yeteneği! Hayran olduğu Erdoğan'ın portresini yaptı

Van'da doğuştan elleri olmayan 33 yaşındaki fiziksel engelli şehit çocuğu Vedat Kiyat dirseklerindeki iki parmağı arasına yerleştirdiği kalemle yaptığı yağlı boya ve portre resimleri ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Kiyat hayranı olduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kara kalem portresini yaptı.

Elleri olmayan şehit çocuğunun inanılmaz yeteneği! Hayran olduğu Erdoğan'ın portresini yaptı
Elleri olmayan şehit çocuğunun inanılmaz yeteneği! Hayran olduğu Erdoğan'ın portresini yaptı
GİRİŞ 03.03.2021 09:35 GÜNCELLEME 03.03.2021 10:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Van'da yaşayan şehit çocuğu Vedat Kiyat muhtar babası şehit olduktan sonra kendisini resim yapmaya verdiğini ve hayran olduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vali Mehmet Emin Bilmez'in de kara kalem portrelerini yaptığını dile getirdi. Kiyat: "Resim, beni karanlıktan aydınlığa çıkardı. O yüzden resim çizerken çok mutlu oluyorum. Kara kalem ve yağlı boyadan her türlü resmi çiziyorum. Geçimimi de yaptığım tabloları satarak sağlıyorum" dedi. 

Erzurum'un yetenekli 'Süper Öğretmeni' Ayşe Melek Okuyucu'ya dizi ve film teklifleri yağıyor!

Yaptığı resimlerle herkesi şaşırttı

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Eminpaşa Mahallesi'nde yaşayan ve doğuştan iki eli olmayan fiziksel engelli 3 çocuk babası Vedat Kiyat, henüz 8 yaşındayken muhtar olan babası Çatak ilçesinde teröristlerce şehit edildi. Babası şehit olduktan sonra evinde resim çizmeye başlayan Kiyat'ın yeteneğini evine bir süre önce ziyarete gelen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'in eşi Meral Blimez keşfetti. Bilmez, kendi imkanları ile evinde resim çizen Kiyat'a malzeme desteğinde bulunup, Büyükşehir Belediyesine bağlı Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı'na gelmesini sağladı. Aile merkezine gelen Kiyat, çizdiği resimlerle herkesi şaşırttı. Dirseklerindeki iki parmağı arasında yerleştirdiği kalemle çizdiği kara kalem portre ve yağlı boya manzara çalışmalarıyla görenleri şaşırtan Kiyat, hayranı olduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kendisine destek veren Vali Mehmet Emin Bilmez'in de portre resimlerini çizdi. 

Geçimimi yaptığım tabloları satarak sağlıyorum

Okula başlamadan resim çizdiğini anlatan Kiyat," Babam şehit olduktan sonra ben resim çizmeye daha da yoğunlaştım.Resim beni karanlıktan aydınlığa çıkaran şeydir. O yüzden ben resim çizerken çok mutlu oluyorum. Karakalem  ve yağlı boyadan her türlü resim çiziyorum. Geçimimi de yaptığım tabloları satarak sağlıyorum. Sayın valimizin eşi Meral Bilmez hanımfendi bir  süre önce ziyaretimize geldi. Sonra da bana malzeme desteğinde bulundu ve şu an da Büyükşehir Belediyesine bağlı Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı'na geliyorum. Bu konuda bana destek veren sayın valimizin eşi  Meral Hanım ve Kadın Aile Merkezi Daire Başkanı Selma Hanım'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayranı olduğu için portre resmini çizdiğini anlatan Kiyat, "Çizdiğim resmi sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edebilirsem belki de en büyük mutluluğu yaşamış olurum. Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum. Sayın Valimizin de bana büyük destekleri oldu. Onu da çok sevdiğim için portresini çizdim. İnşallah yakın zamanda kendisine hediye etmeyi düşünüyorum." dedi.

'Vedat bey çok yetenekli'

Büyükşehir Belediyesine bağlı Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek ise Vali Mehmet Emin Bilmez'in eşi Meral Bilmez ile birlikte yaptıkları aile ziyareti sırasında Kiyat'ın resim yeteneğini keşfettiklerini belirterek, "Kendilerine misafir olduk. Vedat beyi görünce gerçekten çok etkilendik. Doğuştan kolları olmamasına rağmen yeteneği çok iyi. Resim çizmeyi çok seviyor. Kısıtlı imkanlara rağmen bir çok resim çizmişti. Biz de Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Daire Başkanlığı olarak kendisine destek olmak istedik ve onun ciddi desteğe ihtiyacı var. O sebeple de kendi merkezimize aldık. Resim öğretmenimiz var, kursumuz var. O anlamda destekliyoruz. Gerçekten de Vedat beyin profesyonel ressamlar tarafından desteklenmesi gerekiyor. Bizim merkezimize 20 gün oldu geleli. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da çok seviyor. Başladığı kara kalem çalışmasında Cumhurbaşkanımız ve sayın Valimizin portrelerini çizdi. Çok kısa zamanda bu kadar güzel çizimler yapmasını ben hayranlıkla izliyorum. Biz bu portreleri sayın Cumhurbaşkanımıza ve sayın valimize hediye etmeyi düşünüyoruz. Kendisini tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak destekliyoruz. Ressamlar da desteklerse çok büyük bir sanatçıyı kazanmış olacağız." diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • (¹⁴⁵³) 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun bu gencimize varlıklı olan kardeşlerimizin yardımcı olmaları lazım en azından hem bir morel olmuş olur.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok şaşırdık.Yetenekleri Hayretle seyrediyoruz.Helal olsun...
    Cevapla
  • laz53 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş , liyakata uygun insanlar bir yere gelecekse , işte bu arkadaşımıza hak ettiği değer verilmelidir.
    Cevapla
  • işte insanlik.... 3 yıl önce Şikayet Et
    masalllah tebarekellah azmin elinden tutmak lazım mmm
    Cevapla
  • nuri ay 3 yıl önce Şikayet Et
    maşaallah,barekallah,tebarekallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış