Tokatlı çobanın başına talih kuşu kondu! Koyununun ayağına takılan taş 200 bin dolara satılıyor

Tokatlı çoban Nurullah Afacan'ın başına 3 ay önce talih kuşu kondu. Afacan 3 ay önce ormanlık arazide hayvanlarını otlatırken koyunun ayağına takılan yosun kaplı taşı fark etti. Sonrasında bu taşı inceleyen çoban parlak olmasından dolayı gök taşı olabileceğini düşündü ve Ege Üniversite'sine tahlile gönderdi. Burada gök taşı olduğu kesinleşen taşı 200 bin dolara satılığa çıkardı.

Tokatlı çobanın başına talih kuşu kondu! Koyununun ayağına takılan taş 200 bin dolara satılıyor
Tokatlı çobanın başına talih kuşu kondu! Koyununun ayağına takılan taş 200 bin dolara satılıyor
GİRİŞ 05.03.2021 17:20 GÜNCELLEME 05.03.2021 17:20
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Tokat'ın Artova ilçesine bağlı Kayaönü köyünde yaşayan, evli ve 3 çocuk babası Nurullah Afacan, 3 ay önce arazide hayvanlarını otlatırken, koyunlardan birinin ayağı, yosun kaplamış taşa takıldı. Taşın diğerlerinden farklı olduğunu anlayan Afacan, eline alarak, incelemeye başladı. Gök taşı olabileceğini düşünen Afacan, taştan parça alarak, Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne gönderdi. Burada yapılan testlerde, taşta 17 farklı element tespit edilirken, gök taşı olduğu tescillendi. Afacan, taşı bulduğu yere giderek yan bölgede benzer taşlar buldu.

Pandemide maket yapımına başladı, hobisini gelire dönüştürmeyi hedefliyor!



Taşı üniversiteye tahlile gönderdim gök taşı olduğu kesinleşti

Toplam ağırlığı 70 kiloyu bulan taşları 200 bin dolara satılığa çıkaran Nurullah Afacan, "Koyunlardan birinin ayağı taşa takıldı. Taş ters çevrildi. Normalde taşın yüzeyi yosun tutmuştu. Taşı elime aldığımda parlaklığı ve doğaya uyumlu olmadığını fark ettim. Elime aldım bunun gök taşı olduğunu düşündüm. Bundan bir parça tahlil için üniversiteye gönderdim. Tahlil sonuçları geldi. Gök taşı olduğu ortaya çıktı. Bu taşı bulduğumuz alana tekrar gittik. Kırık parçalarını topladık. 500 metrekare alanda diğer parçalarını da bulduk. Şu anda 5- 6 çeşit elimizde taş var. Bu taş camı, aynayı kesiyor. Diğer taşlarımıza tahlil yaptırmadık. Taşın üzerine düşenler taşı yakmış. Toprağın üzerine düşenler kırılmamış, toprağa gömülmüştü. Şu an müşteri var. Biz 200 bin dolar fiyat verdik. Bize 180 bin dolar teklif ettiler. Henüz kimseye vermedik" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • hacı 3 yıl önce Şikayet Et
    1000 dolara da razı olurda işte neyse hayallerde iyiydir :)
    Cevapla
  • hacı 3 yıl önce Şikayet Et
    1000 dolara da razı olurda işte neyse hayallerde iyiydir :)
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    iyide o taşı alan adam ne yapacak o taşla araba degil ev degil yesen yenmezde Ben olsam almam 200 bin dollar cebimde durur. Ama Alan olursa iyi olur arkadaş ın maddi durumu düzeler demekki kaderinde zengin olmak varmış ALLAH ın işi
    Cevapla
  • altan 3 yıl önce Şikayet Et
    100 liraya hepsini alırım. adres ver.
    Cevapla
  • devletim... 3 yıl önce Şikayet Et
    yaw bizim köyde o tür taşlardan çok var. ne edek bizdemi satak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı