Alman çift Türk doktorların başarısını duydu, ameliyat için Elazığ'a geldi

Uzun yıllardır pek çok tedavi yöntemi ile fazla kilolarından kurtulamayan Alman çift Türk doktorlarının başarılarını duyarak Elazığ'a geldi, ameliyat oldu

Alman çift Türk doktorların başarısını duydu, ameliyat için Elazığ'a geldi
Alman çift Türk doktorların başarısını duydu, ameliyat için Elazığ'a geldi
GİRİŞ 11.05.2021 12:39 GÜNCELLEME 11.05.2021 15:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Gelsenkirchen’de yaşayan 125 kilogram Andreas Dellwa ile 107 kilogram Natascha Dellwa Müller çifti, uzun yıllar boyunca başta Almanya olmak üzere bir çok ülkede fazla kilolarından kurtulmak için tedavi yöntemlerini denedi. Ancak tedavileri istedikleri gibi gitmeyen Alman çift, Türk doktorlarının obezite cerrahisinde profesyonelliği ve başarısını öğrenmesi üzerine Elazığ Mediline Hastanesi Genel Cerrahi, Obezite ve Metabolik Cerrahi Op. Dr. Fatih Erol ile iletişime geçerek Türkiye’ye geldi. Türkiye’yi seçmelerindeki en büyük etkenin Türk doktorlarının profesyonel ve tedavideki başarıları olduğunu aktaran çift, 30 dakikalık operasyonla tüp mide ameliyatı oldu. Gerçekleştirilen başarılı operasyondan sonra bir günde sağlığına kavuşan çift, ameliyattan 3 gün sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edilerek Almanya’ya döndü.
 

Bilecik'te İsa dede 91 yıl önce ekti, cennet hurması köyün gelir kapısı oldu


Almanya'da ününüz çok fazla

Elazığ’ı ve Türkiye’yi seçmelerindeki sebepleri aktaran Andreas Dellwa, “Almanya’dan Elazığ’a geldim çünkü siz çok profesyonelsiniz. Almanya’da ününüz çok fazla ve çevremdeki birçok kişi sizi tavsiye etti. Kısa bir araştırmadan sonra sizi tercih etmek kararını verdim. Geldiğim için de mutluyum. Öncelikle piyasadaki birçok diyeti denedim. Farklı bir çok tedavi yöntemi denedim fakat başarılı olamadım. 10 kilo verdim, 50 kilo aldım gibi yaklaşımlara sebep oldu. Fakat iyi bir işim var, sağlıklı bir yaşam istiyorum. Belki de 100 yıl yaşamak istiyorum bu yüzden bu ameliyatı olmam gerektiğini düşündüm” dedi. 

Türk doktorları profesyonel

Neden Almanya’da değil de Türkiye’de ameliyat olmak istedikleri sorusuna cevap veren Dellwa, “Türk doktorları profesyonel. Hem fiyat araştırması olsun hem de oradaki doktorlardansa Türk doktorlarının daha iyi olduğunu düşündüğüm için bu kararı almamda etkili oldu. Bu konuda Türk doktorlarının tecrübe sahibi olduğuna inanmam da etkili oldu. Açıkçası arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine geldim” ifadelerini kullandı. 

Avrupa'da bu işi yapan çok doktor var

Daha önceden tedavi ettikleri hastaların memnun kalması ve tavsiyeleri üzerine bir çok hastayı kabul ettiklerini belirten Op. Dr. Fatih Erol, “Avrupa’da bu işi yapan bir çok doktor özellikle obezite hastalarını bize yönlendirmeye başladı. Geçenlerde  yine yurtdışından gelen bir hastamız vardı. Kendisi obezite kliniğinde çalışmasına rağmen oradaki doktorlar bu ameliyatı Türkiye’de daha tecrübeli ellerde olabileceğini söyleyerek hastayı bize yönlendirmişti. Obezite ameliyatları konusunda tecrübemiz çok fazla olmadı, komplikasyon oranlarımızın dünya standartlarının bayağı altında olması bizi daha tercih ediliyor hale getiriyor. Hem ülkemizin farklı yerlerinden hem de dünyanın farklı ülkelerinden Avrupa’dan, Amerika’dan, Kanada’dan ve Avusturalya’dan hastalarımız gelmeye başladı. Biz de ameliyatlarımızı başarılı bir şekilde yapıp, hastanemizde en iyi şekilde misafir edip ameliyatlarını yaparak sağlıklı bir şekilde ülkelerine gönderiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    Doktorluk ayri bir zenaat, bu el becerisi bilgi kadar önemli. Tebrikler!
    Cevapla
  • tunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk cerrahlar ın elleri iyi. yurtdışındaki doktorlar bazı operasyonlara cesaret edemiyor.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna ameliyat olmusun sen bana gelseydin 40 günde kaç kilo istiyorsan seni ona getirirsin yazık etmişsin şimdi şunu yeme bunu içme soyke yapma boyke yapma diyet derken nasıl bir diyet şöyle okur diyet yüz kilo üstü 3 günde bir yemek yer oda sadece sıvı olan yemekler mercimek çorbası birazcık ekmek yanında biraz kuru yemiş sonra üç gün daha aynı limon tuz bol su sonra 3 gun daha devam sonra zaten yeme isteği kesilir günde en fazla iki öğün istediğin kadar yersin istediğini yersin diyet boyke olur 10 kez yemek yiyor sonra diyetteyim diyor sen daha nefsine hakim olamamissin
    Cevapla
  • 16 Bursa 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin bu diyet adamı öldürür. Öldükten sonra zayıflar tabi.
    Cevapla
  • sadi 2 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler de yurt disina giderler.. ! iste biz buyuz, toplum yozlasmasinin , kendi ulkesine bu kadar guvensiz ve bu kadar ezik..
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    O gidenler ,bir avuç batı hayranı müptezel.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Doktorun ününden ziyade diger ulkelere gore ameliyat fiyati cok ucuz tercih sebebi o yuzdendir
    Cevapla
  • hakaN 2 yıl önce Şikayet Et
    bu işlerden anlasan o doktorun ününü bilirdin. ucuzlukta var olabilir ama elazığa bu yönde çok turist gidiyor.
    Cevapla
  • sadi 2 yıl önce Şikayet Et
    ucuzluk bir etken olabilir , ama en buyuk etken profesyonelliktir !.. kimse saligini tehlikeye atmak istemez..ozellikle almanlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu! Dünyayı böyle kandıracaklar