Türk Kızılay kan bağışlayan her kişi için 3 fidan dikecek!

Türk Kızılay yangınların kül ettiği ormanlık alanları yeniden yeşertmek için çalışma başlattı. Ülke genelinde yürütülecek kampanya kapsamında, kan bağışında bulunanlar adına, 3 fidan dikilecek..

Türk Kızılay kan bağışlayan her kişi için 3 fidan dikecek!
Türk Kızılay kan bağışlayan her kişi için 3 fidan dikecek!
GİRİŞ 06.08.2021 10:38 GÜNCELLEME 06.08.2021 10:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç, yanan alanların yeniden yeşillendirilmesi için bu yıl 7,5 milyonu aşkın fidan dikimi gerçekleştirmeyi planladıklarını, kan veren her bağışçı adına 3 fidan dikileceğini belirtti.

Pandemi döneminde kan bağışından çekinmeyin! Kan bağışının olumlu yönleri...Pandemi döneminde kan bağışından çekinmeyin! Kan bağışının olumlu yönleri...


GEÇEN YIL 2,5 MİLYON FİDAN DİKİLDİ

Muş’taki kan bağışı çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunan Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç, geçen yıl 2,5 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi. Yangının küle dönüştürdüğü alanların yeniden yeşillendirilmesi için bu sene de 7,5 milyondan fazla fidan dikimi gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Koç, "Ciğerlerimiz yanıyor, geleceğimiz yanıyor. Hepimizin duyarlı olması gerekiyor. Her şeyi devletimize bırakmamamız gerekiyor. Toplumdaki bireyler olarak bizler de her türlü hassasiyeti ve dikkati göstermemiz lazım. İnşallah hızlı bir şekilde netice alırız. Türk Kızılay'a kan bağışlayan her bir bağışçının adına 1'er tane fidan dikiyorduk. Bugün bu afetler sonrasında her bağışçımız için fidan sayımızı 3'e çıkardık. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl yaklaşık 2,5 milyon fidan diktik. İnşallah bu yıl yaklaşık 7,5 milyonu aşkın fidan dikmiş olacağız. Bu yüzden bütün vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. En önemlisi ormanlarımızı korumaya davet ediyoruz" diye konuştu.



HER BAĞIŞÇI ADINA 3 FİDAN 

Muş Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Kotan ise Türk Kızılay olarak her yıl kan bağışçıları adına fidan dikimi gerçekleştirdiklerini ve bu yıl orman yangınları nedeniyle bu sayıyı artırdıklarını kaydetti. Yangınların kül ettiği ormanlık alanların yeniden yeşertilmesi adına her kan bağışçısının ismiyle 3 fidan dikileceğini anlatan Kotan, “Bu şekilde afet bölgelerine desteği sağlamayı düşünüyoruz. Bundan dolayı vatandaşlarımızın kan bağışı noktasında desteklerini sağlayarak, ülkemizin yeşillenmesine destek vereceklerini düşünüyorum” dedi.

Ülkedeki orman yangınlarının kendilerini derinden üzdüğünü belirten kan bağışçısı Özcan Sayılgan da Türk Kızılay tarafından yürütülen kampanya sayesinde adına dikilecek 3 fidan için mutlu olduğunu söyledi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • 44((◉‿◉))44 2 yıl önce Şikayet Et
    Kızılaya her daim destekleyelim. güzide kurumlar devlet denetiminde olmalı.asla özel ve vakıfa bağlanmamalı. Kızılaya sesleniyorum= Verilen kan bağışı karşılığında vatandaşlara cazibe yaratacak eylemler yapın.örneğin Genel sağlık tarama paketi. vb eylemler yapılmalı ki insanlar daha çok bağışta bulunsun.her kan verene maske verin,bir sinema bileti verin. İnsanımız bu eylemleri çok sever. amaç kan bağışı nı çoğaltmak.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Türk Kızılayı hangi bakanlığa bağlı. Devlet kurumu mu? Yoksa THK gibi dernek mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!