Nohutlu pilavın yanına ne gider? Pilavın yanına kolay ne yapılır?

Türk mutfağının klasikleşmiş yemeklerinden olan nohutlu pilav, özel davetlerden ayaküstü atıştırmalarına kadar her öğünde tercih edilir. Hem doyurucu hem de lezzetli olan nohutlu pilavın yanına en az nohutlu pilav kadar lezzetli ve pratik yemekler yapılarak servis edilebilir. Peki nohutlu pilavın ne yapılabilir?

Nohutlu pilavın yanına ne gider? Pilavın yanına kolay ne yapılır?
Nohutlu pilavın yanına ne gider? Pilavın yanına kolay ne yapılır?
GİRİŞ 25.10.2021 12:30 GÜNCELLEME 25.10.2021 13:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Nohutlu pilav hem lezzetli hem de pratik yemeklerin başında gelerek birçok kişi tarafından severek tüketilir. Özellikle zamandan tasarruf etmek isteyenlerin kısa sürede lezzetli bir yemek ortaya çıkarmak için nohutlu pilav ve yanına mezelerle servis ederek göz doyurucu sofralar kurabilir. İşte nohutlu pilavın yanına pratik meze tarifleri...

Haşladığınız makarnanın suyunu lavaboya sakın dökmeyin! Herkes aynı hatayı yapıyor ama...Haşladığınız makarnanın suyunu lavaboya sakın dökmeyin! Herkes aynı hatayı yapıyor ama...

Nohutlu Pilavın Yanına Kolay Ne Yapılır?

  • Havuçlu Tarator: 

3 adet havuç

2-3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 diş sarımsak

4 yemek kaşığı yoğurt

Tuz

İl olarak havuçlar soyulur ve rendelenir. Ardından 2-3 yemek kaşığı yağ eklenen tavda 8-10 dakika orta ateşte kavrulur. Kavrulan havuçlar sarımsak eklenen yoğurtla karıştırarak nohutlu pilavın yanına servis edilebilir. 

Kırmızı biber salçası nasıl yapılır? Köy biber salçası tarifi...Kırmızı biber salçası nasıl yapılır? Köy biber salçası tarifi...

  • Yoğurtlu Kırmızı Biber

3-4 adet kırmızı biber

4 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı zeytinyağı

5-6 adet ceviz

Kırmızı biberler yıkandıktan sonra ocağın üzerinde ters-düz yaparak közlenir. Takribi 10 dakika süren közleme işleminin ardından ocaktan alınır ve kabukları soyulur. Kabuklarını soyduktan sonra istenilen boyutta dilimlenir. Ardından yoğurtla karıştırılarak üzerine ceviz ve zeytinyağı ekleyerek servis edilebilir. 

Kışlık patlıcan konservesi nasıl yapılır? Kışlık patlıcan buzlukta nasıl saklanır?Kışlık patlıcan konservesi nasıl yapılır? Kışlık patlıcan buzlukta nasıl saklanır?

  • Şakşuka: 

2 adet patates

3 adet patlıcan

1 adet havuç

1 adet kabak

2 adet yeşil biber

Sos İçin

4 adet domates

2 diş sarımsak 

5 yemek kaşığı yoğurt

Tuz

Tüm malzemeler yıkanıp küp küp doğranır. Ardından ilk olarak patatesler kızgın yağda kızararak pişirilir. Patateslerin yanına havuç, kabak, patlıcan ve biberler eklenerek pişirilir. Hazırlanan sebzeler geniş bir servis tabağına konur. 

Sos için ise bir orta boy bir tavaya yağ ekleyerek sarımsaklar eklenir. Kavrulan sarımsakların üzerine küp küp doğranan domatesler eklenir ve iyi kavrulur. Kavrulan domateslerin üzerine tuz serpiştirdikten sonra servis tabağına alınan biberlerin üzerine eklenir. İsteğe bağlı olarak üzerine yoğurt ilave ederek nohutlu pilavın yanına servis edilebilir. 

Bağışıklık sistemini güçlendiren tarhana çorbasının faydaları nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendiren tarhana çorbasının faydaları nelerdir?

  • Brokoli Mezesi

1 adet havuç

1 küçük brokoli

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı haşlanmış mısır

Dere otu

Maydanoz

8 yemek kaşığı yoğurt

İlk olarak brokoli 5 dakika kadar haşlanır. Havuçlar rendelenip az yağda birkaç dakika kavrulur. İkisi de ayrı ayrı soğumaya bırakılır. Havuç ve brokoli soğurken yoğurtlu sos hazırlanır. Derin bir kabın içine yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyerek karıştırılır. Ardından haşlanmış mısır, dereotu ve maydanoz da eklendikten sonra brokoli ve havuç ta ilave edilerek servis edilebilir. 

Fasulye turşusu nasıl yapılır? Fasulye turşusu erimeden nasıl hazırlanır? Fasulye turşusu nasıl yapılır? Fasulye turşusu erimeden nasıl hazırlanır?

  • Haşlanmış Tavuk

250 gr tavuk göğsü

Pul biber 

Karabiber

250 gr kadar tavuk göğsü tencereye alınır ve üstü geçinceye kadar su ile doldurulur. Bu şekilde yaklaşık 40 dakika kadar haşlandıktan sonra küçük dilimlere ayrılarak nohutlu pilavın yanına üzerine baharatla ekleyerek servis edilebilir. 

Nane yağının faydaları nelerdir? Nane yağı baş ağrısı için nasıl kullanılır? Nane yağının faydaları nelerdir? Nane yağı baş ağrısı için nasıl kullanılır?

  • Kavurma

250 gr dana kuşbaşı

Kekik

1 küçük soğan

Tencere iyice kızdırılır ve içerisine dana kuşbaşı eklenir. Ardından ince ince doğranan soğanlar da ilave edilerek bu şekilde kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir. Üzerine kekik ve diğer baharatları serpiştirerek servis edilebilir. 

Biber turşusu nasıl hazırlanır? Kıtır kıtır ev yapımı biber turşusu tarifi...Biber turşusu nasıl hazırlanır? Kıtır kıtır ev yapımı biber turşusu tarifi...

  • Zeytinyağlı Barbunya

2 su bardağı barbunya (1 gece suda beklemiş)

2 küçük havuç

1 küçük soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı domates-biber salçası

Derin bir tencerenin içine zeytinyağı, salça ve ince ince doğranan soğanlar eklenir ve iyice karıştırılır. Ardından üzerine 1 gece sudak beklemiş ve yarım saat kadar da suda kaynatılan barbunyalar eklenir. Son olarak da küp küp doğranan havuç da eklendikten sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte takribi 25 dakika kadar pişirilir. Pişen barbunya isetr soğuk ister sıcak halde nohutlu pilavın yanına servis edilebilir. Afiyet olsun...

YORUMLAR 1
  • İlayda 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben 15yaşımda hepsini yapıyorum ve çok lezzetli oluyor ben büyüklerinden öğrendim el açması açarım tatlı tuzlu hepsini bana babanem öğreti eli çok lezzetli ve ben de onun bana öğretiklerini ilerletiyorum ve öğrenmeye devam edecem iyki varsınız büyüklerimi ellerinden küçükler gözlerinden
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar