Amasya'da yeni evlenen 17 çifte 10'ar bin TL hediye edildi

Amasya'da Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi ve Diyanet Vakfı Danimarka Şubesi iş birliği ile yeni evlenen 17 çifte 10'ar bin TL hediye edildi.

Amasya'da yeni evlenen 17 çifte 10'ar bin TL hediye edildi
Amasya'da yeni evlenen 17 çifte 10'ar bin TL hediye edildi
GİRİŞ 30.12.2021 09:36 GÜNCELLEME 30.12.2021 09:45

Amasya Müftülüğünün hayata geçirdiği “Yuvalar Kuruyoruz” projesi kapsamında hediye çeklerini alan genç çiftler yetkililere teşekkür etti.

EVLİLİĞE İLK ADIM HEDİYESİ

Amasya Müftülüğü görevlileri tarafından son 7 ay içerisinde nikahları kıyılan 17 çifte ‘Evliliğe ilk adım’ semineri verildi. İhtiyaç sahibi olan genç çiftlere seminerin sonunda sürpriz yapıldı. Katılım belgelerini alan çiftlere Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi ve Diyanet Vakfı Danimarka Şubesi iş birliğiyle sağlanan 10’ar bin liralık çekler hediye edildi. 

ZOR DÖNEMDE GÜZEL BİR HEDİYE OLDU

Yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere sevgi, merhamet, adalet ile emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerlerle ilgili bilgi vermek amacıyla seminerler düzenlediklerini belirten Amasya Müftüsü Durmuş Ayvaz, “Bu bağlamda 17 çiftimize evlilik hediyesi olarak bir miktar nakdi yardım yapılmıştır. Tüm çiftlerimizin hayırlı ve uzun ömürlü evlilikler sürdürmelerini dilerim” dedi.  2 ay önce evlenip kurduğu ailesinin geçimini inşaatta çalışarak sağlayan 20 yaşındaki Murat Aydın, “Kış mevsiminde zor bir dönemde bize en güzel hediye oldu. Yeni yıl hediyesi oldu” diye konuştu.   Aydın’ın eşi Döndü Aydın da, “Bu parayla birikim yapmak isterdim. Ancak çeşitli borçlarımız var. Onlar için kullanacağız” şeklinde konuştu.  Amasya Müftülüğüne teşekkür eden genç çiftlerden ev hanımı Melek Kalbucu ise, “İhtiyacımız vardı. Bu yardım bize hızır gibi yetişti” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt