Işıltılı ve yepyeni bir görünüm için: Ayakkabı bağcıkları nasıl temizlenir?

Ayakkabı bağcıkları temizlemek için ılık su içerisine biraz çamaşır deterjanı ekleyin ve bağcıklarınızı bu su içerisinde en az 15 dakika bekletin. Ayakkabı bağcıkları temizliği ile daha detaylı bilgi almak için haberin devamına göz gezdirebilirsiniz.

Işıltılı ve yepyeni bir görünüm için: Ayakkabı bağcıkları nasıl temizlenir?
Işıltılı ve yepyeni bir görünüm için: Ayakkabı bağcıkları nasıl temizlenir?
GİRİŞ 16.10.2023 08:46 GÜNCELLEME 16.10.2023 11:06

Kirli bir ayakkabı bağcığı bir ayakkabının görünüşünü en çok etkileyen etkenlerden biridir. Özellikle de bu bir beyaz ayakkabı ise. Ayakkabıların bağcıklarını yenisiyle değiştirmek oldukça kolay bir işlemdir ama orijinal bağcıkları yıkayıp tekrar kullanmak da bir seçenektir.

Ayakkabı bağcıklarının sentetik elyaftan yapılanları ve pamuk olanları elde ya da çamaşır makinesinde güvenle yıkanabilir. Deri ayakkabı bağcıkları ise farklı şekilde temizlenmelidir. Peki, ayakkabı bağcıkları nasıl temizlenmeli, temizlerken nelere dikkat edilmeli? Gelin hep birlikte öğrenelim.

Işıltılı ve yepyeni bir görünüm için: Ayakkabı bağcıkları nasıl temizlenir?

AYAKKABI BAĞCIKLARI NASIL TEMİZLENİR?

Ayakkabı Bağcıklarını Çıkarın

Ayakkabı bağcıkları temizlemenin en rahat yolu onları ayakkabıdan çıkarmaktır. Bu şekilde ayakkabı bağcıklarını daha rahat temizleyebilir hem de temizleme solüsyonunun her yere etki etmesini sağlayabilirsiniz.

Işıltılı ve yepyeni bir görünüm için: Ayakkabı bağcıkları nasıl temizlenir?

Eğer ayakkabı bağcıklarınız çıkarılmayan bir bağcık çeşidi ise bu adımı atlayın ve diğer adımları uygulayın. Ayakkabı bağcıklarını temizlerken ayakkabınız su almaması için altına muhakkak emiciliği yüksek mikrofiber bir bez yerleştirin.

Ön Yıkama Yapın

Ayakkabı bağcıklarını temizlemek için çıkardıktan sonra bir ön yıkama yapın. Bunun için akan su altında bağcıkları kaba kirden arındırın.

Işıltılı ve yepyeni bir görünüm için: Ayakkabı bağcıkları nasıl temizlenir?

Yıkama Solüsyonunu Hazırlayın

Ayakkabı bağcıklarını temizlemek için yere bir mikrofiber bez yayın. Yumuşak kıllı eski bir diş fırçasını alın ve sıvı çamaşır deterjanına batırın. Temizleme solüsyonunu bağcıkların her iki yanına da güzelce fırçalayarak yedirin.

Ayakkabı yıkamanın püf noktaları: Ayakkabı nasıl yıkanır?Ayakkabı yıkamanın püf noktaları: Ayakkabı nasıl yıkanır?

Ardından bir leke çıkarıcı içerisine fırçayı batırın ve bununla da bağcıklarınız fırçalayın. Bir sonraki adıma geçmeden önce temizleme solüsyonlarının etki etmesi için en az 10 dakika bekleyin.

Ayakkabı Bağcıklarını Yıkayın

Ayakkabı bağcıklarını çamaşır makinesinde yıkayacaksanız eğer birbirine karışmaması ve dolanmaması için ağ çamaşır torbasın koyun. Her zaman kullandığınız çamaşır deterjanı ile aynı renkte diğer çamaşırlarınız ile birlikte yıkayın.

Işıltılı ve yepyeni bir görünüm için: Ayakkabı bağcıkları nasıl temizlenir?

Eğer ayakkabı bağcıklarınızı elde yıkayacaksanız; orta boy bir kâse içerisine ılık su doldurun. İçerisine birkaç damla çamaşır deterjanı ekleyin. Ayakkabı bağcıklarını bu temizleme solüsyonu içerisine atın ve 15 dakika bekletin. Ardından parmaklarınız ile yavaşça ovalayın. Yıkama işleminiz bittikten sonra temiz suda iyice durulayın.

Ayakkabı Bağcıkları Kurutun

Ayakkabı bağcıklarını temizledikten sonra kuruması için havadar bir yere asın ve bekleyin. Ayakkabı bağcıklarını asla çamaşır kurutma makinesine atmayın. Kurutma makinesinin yüksek ısısı ayakkabı bağcıklarının plastik uçlarını eritebilir.

Converse spor ayakkabı nasıl temizlenir?Converse spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Ayakkabı Bağcıklarını Beyazlatın ve Parlatın

Ayakkabı bağcıklarını temizlemenize rağmen hala kirli bir görüntüye sahipse ürün etiket talimatlarını da göz önünde bulundurarak oksijen bazlı ağartıcıyı ılık su ile karıştırın. Ayakkabı bağcıklarınızı bu solüsyonda en az 4 saat bekletin.

Gardıroplarda kötü koku nasıl önlenir?Gardıroplarda kötü koku nasıl önlenir?

DERİ AYAKKABI BAĞCIKLARI NASIL TEMİZLENİR?

Deri ayakkabı bağcıklarını temizlemek için ayakkabı bağcıklarını her zaman olduğu gibi ayakkabıdan çıkarın. Mikrofiber bir bezi düz bir yüzeye serin ve deri ayakkabı bağcıkları bu bezin üzerine düz bir şekilde yerleştirin.

Işıltılı ve yepyeni bir görünüm için: Ayakkabı bağcıkları nasıl temizlenir?

Deri temizleyici bir solüsyon ile mikrofiber bezi nemlendirin. Bir miktar kastilya sabununu ılık su ile karıştırın. Deri ayakkabı bağcıklarındaki kiri çıkarmak için bu temizleme solüsyonu ile bağcıkları yavaşça fırçalayın. Temizlenen deri ayakkabı bağcıklarını nemli bir mikrofiber bez ile durulayın.

2 farklı yöntem: Keten gömlek nasıl yıkanır?2 farklı yöntem: Keten gömlek nasıl yıkanır?

Doğrudan güneş ve ısı almayan bir alana kuruması için deri ayakkabı bağcıklarını bırakın. Bağcıklar tamamen kuruduğunda yumuşak ve esnekliğini koruması için deri bakım kremi ile kremleyin.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçağımız KAAN ile ilgili yeni müjde!
İstanbul Havalimanı'ndaki kaza sonrası korkutan itiraf! Eski çalışan her şeyi ifşa etti