Koltuk altı deodorantının 6 farklı kullanım alanı

Terlemeyi önlemesi ile bilinen deodorantın; sivrisinek kaşıntılarını önlemek, ayakkabı vurmasını engellemek ve oje çıkarmak gibi birçok farklı kullanım alanı olduğunu biliyor muydunuz? Koltuk altı deodorantının farklı kullanım alanlarını gelin birlikte öğrenelim!

Koltuk altı deodorantının 6 farklı kullanım alanı
Koltuk altı deodorantının 6 farklı kullanım alanı
GİRİŞ 23.11.2023 07:20 GÜNCELLEME 23.11.2023 09:20

Koltuk altı deodorantları yaz kış fark etmeksizin en sık kullanılan kozmetik ürünlerinden bir tanesidir. Deodorantlar, sürtünmeyi azaltarak terlemeyi durdurur. Aynı zamanda temas ettikleri yüzeydeki bakterileri öldürür. Koltuk altı terlemesini önlemek için satılan deodorantlar, sadece koltuk altında değil birçok farklı alanda da kullanılabiliyor.

Koltuk altı deodorantların farklı kullanım alanları arasında göğüs terlemesi, ayakkabı vurmasını ölme gibi birçok yer bulunur. Öğrendiğinizde çok şaşıracağınız koltuk altı deodorantının farklı kullanım alanlarını sizler için araştırdık.

Koltuk altı deodorantının 6 farklı kullanım alanı

İşte koltuk altı deodorantının farklı kullanım alanları…

KOLTUK ALTI DEODORANTININ FARKLI KULLANIM ALANLARI

  • Ayak Terlemesini Önlemek İçin

Koltuk altı deodorantının 6 farklı kullanım alanı

Koltuk altı deodorantının farklı kullanım alanları arasında ayak terlemesini önlemek ilk sırada karşımıza çıkıyor. Gün boyu ayakkabı içerisinde duran kişilerin ayak terlemesine sık rastladığı bir problemdir. Ayak terlemesi önüne geçilmediği zaman, ayak içerisinde bakteri üreterek kötü bir koku oluşmasına sebep olur.

Saçların aşırı yağlanmasının sebepleri nelerdir? Saçların aşırı yağlanması nasıl önlenir?Saçların aşırı yağlanmasının sebepleri nelerdir? Saçların aşırı yağlanması nasıl önlenir?

Ayak terlemesini bağlı olan kokuyu önlemek için düzenli olarak yıkamak her ne kadar önemli olsa da asıl çözüm terlemeyi gidermekten geçer. Ayak terlemesini önlemek için ayaklarınızın altına bir miktar deodorant sürebilirsiniz. Sprey ya da stick olarak kullanacağınız bu deodorantın kurumasını bekledikten sonra ayakkabılarınızı giyebilirsiniz.

Deodorant ayaklarınızı daha taze ve kuru tutacak, böylelikle terleme sorunu ortadan kaldırmış olacaksınız.

  • Göğüs Altı Terlemesini Önlemek İçin

Koltuk altı deodorantının 6 farklı kullanım alanı

Sıcak havalarda kadın erkek fark etmeden göğüs altı terlemesi sık karşılaşılan bir problemdir. Koltuk altı deodorantının farklı kullanım alanlarından birisi de bu göğüs altı terlemesini durdurmaktır. Göğüs altı kısmına sıkılan deodorant ile o bölgenin kuru kalmasına ve terlemesini durdurduğuna şahit olabilirsiniz.

Mükemmel pankekler için yapmaktan vazgeçmeniz gereken hatalarMükemmel pankekler için yapmaktan vazgeçmeniz gereken hatalar

  • Bacakların Birbirine Sürtmesini Önlemek İçin

Aşırı kilo ya da sıcak gibi sebeplerden dolayı yürürken bacakların iç kısmı birbirine sürterek terleme yapabilir. Bu sürtünme sonucu zamanla kaşıntı ve tahrişe sebep olur. Bu durum da oldukça can sıkıcı bir hal alabilir. Koltuk altı deodorantının farklı kullanım alanlarından bir tanesi de bu iç bacaklarda oluşan sürtünmeyi önlemektir.

Bacaklarınız iç kısmına bir miktar deodorant uygulamak, onların sürtünmesini önleyerek terlemesini durdurur.

  • Ayakkabı Vurmasını Önlemek İçin

Koltuk altı deodorantının 6 farklı kullanım alanı

Ayakkabı vurması, çoğunlukla yeni ayakkabı alındığında ya da babet tarzı ayakkabılar giyildiğinde karşılaşılan ve oldukça can sıkıcı bir durumdur. Ayakkabının vurması aslında sürtünme ile oluşan bir durumdur.

Patates püresi dondurulur mu? Dondurulmuş patates püresi ne kadar süre dayanır?Patates püresi dondurulur mu? Dondurulmuş patates püresi ne kadar süre dayanır?

Koltuk altı deodorantının farklı kullanım alanlarından bir tanesi de bu sürtünmeyi durdurarak ayakkabı vurmasını önlemektir. Ayakkabınızın topuklara temas eden yerlerine deodorant sıkın ve kurumasını bekleyin. Ardından gönül rahatlığıyla ayakkabınızı giyin ve hareket etmeye devam edin.

  • Sivrisinek Isırıklarını Etkisiz Hale Getirmek İçin

Koltuk altı deodorantının 6 farklı kullanım alanı

 Özellikle yaz aylarında sivrisinek ısırıkları ve ardından oluşan kaşıntılar oldukça can sıkan durumlardır. Sivrisinek ısırıklarının olduğu yerler başta tatlı tatlı kaşınırken bir süre sonra kaşımaktan yaraya dönüşür.

Çiçek sinekleri nasıl yok edilir? Çiçek sinekleri için kesin çözüm… Çiçek sinekleri nasıl yok edilir? Çiçek sinekleri için kesin çözüm…

Sivrisinek ısırıklarının etkisini azaltmak için o bölgeye buz koymak yapılacak aslında ilk müdahale olabilirken imkânınız yoksa o bölgeye deodorant sürebilirsiniz. Koltuk altı deodorantının farklı kullanım alanlarından biriside kaşıntıyı gidermesidir.

  • Oje Çıkarmak İçin

Koltuk altı deodorantının 6 farklı kullanım alanı

Aseton, oje çıkarmaya yarayan kimyasal bir bileşiktir. Ancak aseton çok sık kullanımda tırnak etleri kurutarak zarar verebilir. Bu nedenle ojelerinizi çıkarırken bazı zamanlar farklı yöntemler denemeniz daha sağlıklı olabilir.

Çok sık temizleyip bilinçsizce ömrünü bitirdiğimiz 9 şey!Çok sık temizleyip bilinçsizce ömrünü bitirdiğimiz 9 şey!

Koltuk altı deodorantının farklı kullanım alanlarında bir tanesi de oje çıkarmasıdır. Deodorant ile oje çıkarmak için yapmanız gereken şey tırnaklarına en yakın mesafeden deodorantı püskürtmek ve ardından bir pamuk yardımıyla ovalayarak temizlemektir.

Peki, sizin bildiğiniz koltuk altı deodorantının farklı kullanım alanları var mı? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi resmen başladı! İşte alınan tedbirler...
 Kassam mücahidleri İsrail ordusunun canına okudu! Peş peşe yayınladılar