Optik yanılsama IQ testi: Resimde yer alan tüm “B” harflerini 6 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Kartal gözlerinizi ve yüksek dikkatinizi test edecek resimde kaç tane “B” harfi var adlı optik yanılsama testi ile karşınızdayız. Üstün gözlem yeteneklerinizi ve görsel IQ’nuzu ortaya çıkarmanın tam zamanı!

Optik yanılsama IQ testi: Resimde yer alan tüm “B” harflerini 6 saniye içerisinde bulabilir misiniz?
Optik yanılsama IQ testi: Resimde yer alan tüm “B” harflerini 6 saniye içerisinde bulabilir misiniz?
GİRİŞ 25.11.2023 07:26 GÜNCELLEME 25.11.2023 09:21
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Zekâ testi çeşitleri arasında yer alan optik yanılsama testleri, zihnimizi ve gözlerimizi aldatmaya yönelik hazırlanan yüksek dikkat ve gözlem becerisi isteyen bulmacalardır. Optik yanılsama testleri her ne kadar zorlayıcı olsa da benzer nesneler arasında farklı olanı arama üzerine hazırlanan optik yanılsama testleri daha fazla göz yanılsamasına sebep olacağı için zorluk seviyesi daha yüksektir.

Optik yanılsama testleri fiziksel, fizyolojik ve bilişsel olarak 3’e ayrılır ve bu türlerin hepsi psikanaliz alanında aktif olarak kullanılır. Optik yanılsama testleri, beyninizi zorlayarak aktif olarak çalışmasını sağlar. Bu sayede günlük yaşantıda karşınıza çıkan problemlerde gözünüzden bir şey kaçmamasına ve dikkatli gözlemler yapmanıza yardımcı olur.

Ayrıntılara dikkat etme konusunda kendinize güveniyor, gözünüzden bir şeylerin kaçmayacağına inanıyorsanız bugünkü optik yanılsama testini çözmek için sizi böyle alalım.

Optik yanılsama testi: İnsanların sadece %2’si fotoğrafın içine gizlenmiş kurbağayı 8 saniyede fark edebilir!Optik yanılsama testi: İnsanların sadece %2’si fotoğrafın içine gizlenmiş kurbağayı 8 saniyede fark edebilir!

7 SANİYE İÇERİSİNDE KAÇ TANE “B” HARFİ OLDUĞUNU BULABİLİR MİSİN?

Optik yanılsama IQ testi: Resimde yer alan tüm “B” harflerini 6 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Yukarıda yer alan görselde “R” harfleri arasına gizlenmiş “B” harfleri bulunuyor. Sizden 7 saniye içerisinde resimde kaç tane “B” harfi olduğunu bulmanızı istiyoruz. Basit görünen bu optik yanılsama testi gözlerinizi zorlayacak ve dikkatinizin dağılmasına sebep olacak. Kendinize güveniyorsanız süreyi başlatıyoruz.

O zaman buyurun, süre başladı. Resimde kaç tane “B” harfi var bulun bakalım!

Resimde kaç tane “B” harfi var adlı optik yanılsama testi ile zaman karşı konsantrasyon yönetimi ve gözlerinizin keskinliğini test edebilirsiniz. Resimde kaç tane” harfli olduğunu ararken aynı zamanda eğlenceli vakit de geçirebilirsiniz.

Optik yanılsama IQ testi: Resimde yer alan tüm “B” harflerini 6 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Zekâ testleri, beyni tam performans çalışmaya zorladığı için gelişiminin durmasına izin vermeden destekler. Düzenli olarak çözülen zekâ testleri, kısa ve uzun vadede etkisini gösterecektir. Kısa vadede dikkat eksikliğini giderirken uzun vadede hafızanın tazeliğini koruyacaktır. İlerleyen yaşlarda yaşanan unutkanlık problemlerini en aza indirecektir.

İyi bir dinleyici misiniz? Bu optik yanılsama testi kişiliğiniz hakkındaki gerçeği ortaya çıkaracak!İyi bir dinleyici misiniz? Bu optik yanılsama testi kişiliğiniz hakkındaki gerçeği ortaya çıkaracak!

 Resimde kaç tane “B” harfi var gibi optik yanılsama testleri aynı zamanda gözlerin keskinliğini de test eden bir bulmacadır. Keskin gözlere sahip kişiler olaylar karşısında hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmaz ve gözlem konusunda hata yapmazlar. Aynı zamanda belli bir rutine alışan gözler tembellik göstererek zaman içerisinde görme kaybına sebep olabilir. Bu yüzden bu tarz optik yanılsama testleri gözlerin de aktif olarak çalışmasına büyük oranda destek olur.

Evet, süre doldu. Resimde kaç tane “B” harfi var bulabildiniz mi? Yoksa hala arıyor musunuz?

Görsel IQ’nuzu test etmek için optik illüzyon testi: Görseldeki insanlardan saklanan rakunu 15 saniye içerisinde sadece bir dahi görebilir!Görsel IQ’nuzu test etmek için optik illüzyon testi: Görseldeki insanlardan saklanan rakunu 15 saniye içerisinde sadece bir dahi görebilir!

GÖZÜNÜZDEN KAÇANLAR OLABİLİR

Resimde kaç tane “B” harfi var adlı optik yanılsama testinde başarı gösteren tüm okuyucularımızı tebrik ederiz. Aşağıya cevap görselini bıraktığımızda bulduğunuz “B” harflerinin sayısını ve gözden kaçırdığınız bir tane var mı yok mu kontrol edebilirsiniz.

Optik illüzyonlu IQ testinde yer alan tüm 'M' harflerini 8 saniye içerisinde bulabilecek misiniz?Optik illüzyonlu IQ testinde yer alan tüm "M" harflerini 8 saniye içerisinde bulabilecek misiniz?

Gözlerinizin keskinliği ile dikkatinizi test edecek olan optik yanılmasa testinin sonuna geldik. Resimde kaç tane “B” harfinin olduğunu bulmak için gösterdiğiniz performans için teşekkür ederiz. Her ne kadar bu testler sizin için basit olsa da düzenli olarak çözmek size büyük getiri sağlayacaktır.

Gelelim resimde kaç tane “B” harfi olduğuna… İşte resimde yer alan tüm “B” harfleri;

Optik yanılsama IQ testi: Resimde yer alan tüm “B” harflerini 6 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Evet, resimde toplam “4” tane “B” harfi vardı. Arka planın rengi, harflerin birbirine benzerliği ve sürenin kısıtlı olması sizi biraz zorlamış olabilir ama bu zor şartlar altında beyninizin tam performans çalışarak gözleriniz ve dikkatinizi en iyi şekilde koordine ettiği de bir gerçek!

Dikkat seviyenizi test edecek optik illüzyon görseli: Bahçede gezen sümüklü böcek ve salyangozu 15 saniyede görebilecek misiniz?Dikkat seviyenizi test edecek optik illüzyon görseli: Bahçede gezen sümüklü böcek ve salyangozu 15 saniyede görebilecek misiniz?

Peki, siz 7 saniye süre içerisine resimde kaç tane “B” harfinin olduğunu bulabildiniz mi yoksa işler yolunda gitmedi de bir karışıklık mı oldu? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • ALLAH dostu 2 ay önce Şikayet Et
    Şeriat isteriz. Şeriat ALLAHIN KANUNLARI ve ALLAHIN ADALETİNİN TAHSİS EDİLİP, UYGULANMASIDIR.. iyi insanlar Şeriat tan kormaz. Kötü insansan korkman normal... Şeriat ALLAHIN KANUNLARI, KAİNATTAKİ EN İYİ EN MEDENİ EN ADİL EN DOĞRU EN DÜRÜST EN İDEAL KANUNLARDIR..
    Cevapla
  • Ali Rıza 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah şahit ki çok doğu konuştun!
    Cevapla
  • SarıçizmeliMehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Ben 7 tane buldum. Ne yani ben şimdi hepinizden daha mı zekiyim?
    Cevapla
  • Hasan Öztürk 5 ay önce Şikayet Et
    Zaten 4 tane var 7 taneyi nasıl buluyorsun
    Cevapla
  • Aaaaa 5 ay önce Şikayet Et
    4 tane buldum
    Cevapla
  • Ferza 5 ay önce Şikayet Et
    Ben buldum.En alttan 4.sira sol taraftan 6.harf
    Cevapla
  • Muhterem 5 ay önce Şikayet Et
    Bulamadım ben hala arıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Tekin, Türkiye'yi sarsan olay sonrası duyurdu: Hazırladık, geliyor...
Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı