Adana'da çocukların bayram harçlığı kuyruğu

Adana’nın Kozan ilçesinde bir çiftin çocuklara bayram harçlığı vereceğini duyurmasının ardından evin önüne yaklaşık 400 çocuk akın etti.

GİRİŞ 12.04.2024 10:59 GÜNCELLEME 12.04.2024 12:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkeli Mahallesi’nde Ali Baysal ve eşi Zeycan Baysal evinin bahçesine toplanan onlarca çocuk ile Ramazan Bayramının coşkusunu yaşadı.

2006 yılından buyana her yıl geleneksel hane getirdikleri bayramlaşmayı sürdüren aile mahallede yaklaşık 400 çocuk ile bayramlaşıp onlara bayram harçlığı verdi.

Bu nedenle evin önünde çocuklar uzun kuyruk oluşturdu.

Emine Demir, bayram harçlıklarının bu yıl yükseldiği için mutlu olduğunu söyledi.

Çocuklardan Ahsen Aktaş, önce evde ailesiyle bayramlaştığını, şimdi ise komşuları ile eski günlerdeki gibi bayramlaşmaya katıldıklarını kaydetti.

Mahallede yüzlerce çocuğun yüzünü güldüren Ali Baysal, mahallede her bayram geleneksel bayramlaşma düzenlediklerini kaydederek, “2006 yılından bu yana mahallede çocukların yüzünü güldürmek bu geleneği yaşatmak için hem çocuklarımız ile bayramlaşıyoruz hem de harçlık veriyoruz. Onların yüzü gülünce bizlerinde yüzü gülüyor. Güzel bir bayram programı oluyor ve mahallede tüm çocuklar bayramı şenlik havasında geçiriyor” dedi.

Eşi Zeycan Baysal ise her bayram çocuklarla bir araya geldiklerini kaydederek, "Çocukların yüzündeki gülümseme bizleri de çok mutlu ediyor. Yaklaşık 18 yıldır bu geleneği sürdürüyoruz. Artık çocuklar alıştı, bizler de mutluyuz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 5
  • (76) 2 hafta önce Şikayet Et
    100 tl harçlık veriyor Maşallah çok güzel örnek aile
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Bence Şov Yapıyorlar
    Cevapla
  • AKYAZILI 2 hafta önce Şikayet Et
    sendden de aynı şovu bekleriz
    Cevapla
  • salih kırbaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah sizden razı olsun...
    Cevapla
  • Kul 2 hafta önce Şikayet Et
    Helal be
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu