Sadece bir tane önermenin doğru olduğu bu zeka testi bulmacasında yüzüğün nerede olduğunu bularak eleştirel düşünme konusunda yeteneğinizi kanıtlayın!

3 farklı önermenin olduğu, birbirinin aynısı 3 kutunun bir tanesinin içerisinde bir yüzük gizli. Sadece bir tane önermenin doğru olduğunu aklınızdan çıkarmadan yüzüğün nerede olduğunu bulabilir misiniz?

Sadece bir tane önermenin doğru olduğu bu zeka testi bulmacasında yüzüğün nerede olduğunu bularak eleştirel düşünme konusunda yeteneğinizi kanıtlayın!
Sadece bir tane önermenin doğru olduğu bu zeka testi bulmacasında yüzüğün nerede olduğunu bularak eleştirel düşünme konusunda yeteneğinizi kanıtlayın!
GİRİŞ 16.04.2024 09:37 GÜNCELLEME 16.04.2024 09:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Zihninizi uyandıracak ve düşünme becerilerinizi geliştirecek bir zeka testi ile karşınızdayız. Önermelerden oluşan 3 kutunun bir tanesinin içerisinde bir yüzük saklı ve bu yüzüğün nerede olduğunu bulmak için bulmacayı çözmeniz gerekiyor.

Yüzüğün nerede olduğunu bulmanız için kutular üzerinde yazan önermelerden sadece bir tanesinin doğru olduğu koşulu bulmanız gerekiyor. Sadece bir önermenin doğru olduğu koşulu bulduğunuzda yüzüğün nerede olduğunu bulabileceksiniz.

Kibrit çöpü bulmacası #8: Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklem sonucunu doğrulayınKibrit çöpü bulmacası #8: Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklem sonucunu doğrulayın

YÜZÜĞÜN NEREDE OLDUĞUNU BULABİLİR MİSİN?

Sadece bir tane önermenin doğru olduğu bu zeka testi bulmacasında yüzüğün nerede olduğunu bularak eleştirel düşünme konusunda yeteneğinizi kanıtlayın!

Niceliksel ve niteliksel becerilerinizi aktif olarak kullanacağınız, farklı düşünerek sorunları çözebileceğiniz yeteneklerinizin gelişmesine yardımcı olacak bir bulmaca ile buradayız. Görseldeki 3 kutu ve kutuların üzerinde yazılı olan 3 tane önerme var. Bu önermelerden sadece bir tanesi doğru ve diğer ikisi yanlış olacak şekilde ayarlanmış.

Doğru önermeyi keşfederek yüzüğün nerde olduğunu bulabilmek için sadece 10 saniye süreniz var. Muhakeme etme ve eleştirel düşünme becerilerinizi kullanarak geliştirmeye olanak sağlayacak bu bulmacada başarılı olabilecek misiniz, hadi görelim!

Aldatmaca dolu görsel zekâ testinde sadece yüksek IQ’ya sahip kişiler birbirinin aynısı olan iki arabayı bulabilirAldatmaca dolu görsel zekâ testinde sadece yüksek IQ’ya sahip kişiler birbirinin aynısı olan iki arabayı bulabilir

HANGİ KUTUNUN ÜZERİNDE YAZAN ÖNERME DOĞRU?

Sadece bir tane önermenin doğru olduğu bu zeka testi bulmacasında yüzüğün nerede olduğunu bularak eleştirel düşünme konusunda yeteneğinizi kanıtlayın!

Hangi kutunun üzerinde yazan önermenin doğru olduğunu bulabildiniz mi? Peki, yüzüğün nerede olduğunu bulma konusunda hangi aşamadasınız? Kafanız çok mu karıştı. Öyleyse çözüme geçmeye ve yüzüğün nerede olduğunu bulmaya ne dersiniz?

Sorunları çözme kapasitenizi ve eleştirel bakış açınızı geliştirecek bulmacada yüzüğün nerede olduğunu bulmak için yardıma mı ihtiyacınız var? O halde aşağıdaki cevabı kontrol edin.

Dikkat gerektiren zekâ testi: F harfleri arasında farklı olanı 7 saniye içerisinde bulabilir misin?Dikkat gerektiren zekâ testi: F harfleri arasında farklı olanı 7 saniye içerisinde bulabilir misin?

Meyve kodu kırma bulmacası: Denklemleri tamamlayarak kirazın değerini bulabilir misin?Meyve kodu kırma bulmacası: Denklemleri tamamlayarak kirazın değerini bulabilir misin?

  • Kutu 1: “Yüzük bu kutunun altında.” Eğer yüzük 1. kutudaysa 2. kutudaki önerme de doğru olacaktır. Bu nedenle sadece bir tane değil, 2 tane doğru önerme olacağı için 1. Kutudaki önerme doğru kabul edilemez.
  • Kutu 2: “Yüzük bu kutunun altında değil.” Eğer yüzük 2. kutunun altındaysa, 1. ve 2. Kutunun üzerindeki önermeler yanlış olacak, tek doğru önerme 3 numaralı kutunun üzerindeki olacaktır.
  • Kutu 3: “Yüzük 1 numaralı kutunun altında değil.” Eğer yüzük 3. kutunun altındaysa, 2. ve 3. kutunun üzerinde yazan önermeler doğru olacağı için bu önermede doğru kabul edilmeyecektir.

Yani cevap: Yüzük 2. kutunun altındadır. Çünkü yüzük burada kabul edilirse 1. ve 2. Kutunun üzerinde yazan önermeler yanlış olacak ve 3 numaralı kutu tek doğru önermeyi sunacaktır.

Evet, yüzüğün nerede olduğunu artık biliyorsunuz. Daha fazla zeka testi için sitemizde yer alan içerikleri takip edebilir ve sevdiklerinizle paylaşarak onların da kendilerini test etmelerine yardımcı olabilirsiniz.

İlginizi çekebilir;

Resimdeki gizli rakamları bulabilir misin? Sadece hızlı ve keskin bir zekâya sahip kişiler bu rakamları 6 saniyeden kısa sürede fark edebiliyor!Resimdeki gizli rakamları bulabilir misin? Sadece hızlı ve keskin bir zekâya sahip kişiler bu rakamları 6 saniyeden kısa sürede fark edebiliyor!

Zihninizi uyandıracak matematik denklem bulmacası: Tüm nesnelerin sayısal değerlerini belirleyin ve denklemin çözümüne 10 saniyeden önce ulaşın!Zihninizi uyandıracak matematik denklem bulmacası: Tüm nesnelerin sayısal değerlerini belirleyin ve denklemin çözümüne 10 saniyeden önce ulaşın!

Matematik becerinizi gösterin #3: Yalnızca matematik konusunda uzman bir beyin bu viral matematik problemini 15 saniyede çözebilir!Matematik becerinizi gösterin #3: Yalnızca matematik konusunda uzman bir beyin bu viral matematik problemini 15 saniyede çözebilir!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Akademisyen 2 hafta önce Şikayet Et
    Daha kolay çözümü: 1 ve 2 numaralı önermeler ikisi de aynı anda yanlış olamaz. Birisi mutlaka doğru olacak. Dolayısıyla 2 numaralı önerme kesin yanlış. Yani yüzük 2 nolu kutunun altında.
    Cevapla
  • gübre 2 hafta önce Şikayet Et
    aga bu çok zor zaten testi anlayana kadar kafam bulandı. biz düşük iq'lulara uygun testler yapın yoksa avel avel bakıyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!