Kadir Topbaş: IMF memleketi esir almıştı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 23.10.2015 17:06 GÜNCELLEME 23.10.2015 19:41
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ülke Tv Genel Yayın yönetmeni Hasan Öztürk'ün sunduğu "Aslında ne oldu?" programında önemli açıklamalar yaptı. 

Topbaş, programda Gezi olaylarında yaşananlara ve daha sonra medyada geniş yankı bulan Hilton Arazisi meselesine açıklık getirdi.

"MESELE AĞAÇ DEĞİL RANT MESELESİYDİ, OLAYA ÖYLE BAKMAK LAZIM. OTEL İŞLETMECİLİĞİ Mİ VAR?"

Hilton Oteli'nin yasalarla korunan bahçesine inşaat yapmak isteyen Aydın Doğan'ın Hilton arazisi projesi son günlerin en tartışmalı konusu oldu. Başkan Topbaş Aydın Doğan'ın Gezi olaylarında ve Hilton arazisi meselesinde takındığı tavrı da değerlendirdi.
"Mesele ağaç meselesi değil, rant meselesiydi" dedi.

2009 seçimlerinden önce Aydın Doğan'ın ve Mustafa Sarıgül'ün kendisini ziyarete geldiğini söyleyen Topbaş, "Mimar olarak da başkan olarak da bu konuyla ilgili tavrım netti" dedi.

Topbaş, "Mimar olarak da başkan olarak da söylüyorum dedim. Mevcudun dışında birşey yapamayız dedim. Deprem riski varsa yıkıp ancak aynısını yaparız dedim. Mümkün değil deyince Sarıgül seçimler var dedi. Niyeti rezidans vs. olabilirdi" şeklinde konuştu.

Kendisinden olumsuz cevap alan Aydın Doğan'ın raporlarla bir adım atmak istediğini söyleyen Topbaş, "Ama bu da başarılı olmadı olamaz da" dedi.

"IMF MEMLEKETİ ESİR ALMIŞTI"

Topbaş IMF'in memleketi esir aldığını kadro işine bile karıştığını söyledi. 

Topbaş'ın bu konudaki açıklamaları da şöyleydi: "Dünyada hala sömürü devam ediyor. 3. Dünya savaşı başladı mı diyenler var. Dünyada ekonomik haritalar değişiyor.

Toplumsal kavgalar kimin işine yarıyor? Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde başlayan hareket bakın Türkiye nerelere geldi?

Bu ülke neleri gördü? IMF yetkilisi havalimanında karşılanır, devlet protokolü hazırda beklerdi. Bunlara kadro veremezsin derdi. Taşeron sistemi böyle çıktı işte.  30 yaşın altındaki genç bu durumu bilmiyor.

O gün IMF'in vereceği paranın bir kaç katını bugün ben bir belediye başkanı olarak imzalayabiliyorum. Bu da geldiğimiz noktayı göstermesi açısından önemli"

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı kışlası neden yapılmıyor anarşistliğe piirm verilmemeli. biz osmanlı kışlasını istiyoruz orada.
    Cevapla
  • Taşerön 8 yıl önce Şikayet Et
    Madem o günlerde tasorone kadro veremezsiniz diyorlardı o halde şimdi verin madem o zaman taşerön çıktı sizde o halde şimdi kaldırın....ama kaldırmasınız çünkü sizin ve sizler gibi tepe yöneticilerin şirketleri rant sağlıyor bu sistemden kene gibi yapışmış biz emekçileri somuriyorayorsunuz hakkımı asla hak etmiyorum bunca insan mahserde yakaniza yapışacak bakalım o zaman kaçacak bir yerinin olacak mi Rabbim herşeyi giriyor ve hesabınızda soracak inşallah
    Cevapla
  • ordulu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu hükümet bukadar işi başarabildiğini inanmak neredeyse mümkün değildi ! Bu millet ile bukadar başarı neredeyse mucize ! Halkımızın bir çoğu herşeye muhalefet oluyor ! Tebrik ediyorum akp yi !
    Cevapla
  • bilgiç 8 yıl önce Şikayet Et
    tamam işte ımf falan kalmadı verin kadroyu hadi hadiii!!
    Cevapla
  • İsmail Yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Kadir Topbaş yerine Sayın Veysel Eroğlu belediye başkanımız olsaydı şimdi İstanbulda trafik sorunu bile kalmayacaktı.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    fitneye gerek yok
    Cevapla
  • hakim 8 yıl önce Şikayet Et
    Fitneye gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında