Diyarbakır'da 3 polis şehit oldu

Diyarbakır - Mardin karayolunda meydana gelen trafik kazasında 3 polis memuru şehit oldu.

GİRİŞ 16.08.2014 13:18 GÜNCELLEME 16.08.2014 19:26

Kaza, saat 11.00 sularında Yenişehir piknik alanıyla Çarıklı arasındaki Obabağ kavşağında meydana geldi. Diyarbakır istikametinde seyretmekte olan bir araba, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek, Mardin'e doğru gitmekte olan Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'ne ait arabaya çarptı. Ardından kazaya iki araba daha karıştı.

Sivil polis otomobilinde bulunan üç polis memuru şehit oldu, dört kişi de yaralandı. Yaralılar, bölgeye intikal eden cankurtaranlar tarafından hastaneye kaldırıldı.

POLİSLER ROJİN'İN KORUMASIYMIŞ!

Diyarbakır’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 3 polis memurunun, Kürt sanatçı Rojin’i korumaları olduğu öğrenildi.

Şehit polislerin sanatçı Rojin’i Diyarbakır sınırları içinde korumakla görevlendirildikleri öğrenildi. Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarının, Mardin Havaalimanı’na inerek Diyarbakır’a hareket edecek olan Kürt sanatçı Rojin’i Mardin il sınırından korumak için yola çıktıkları öğrenildi.

Rojin, TRT 6’da görev yaptığı sırada tehdit edildiği, bu nedenle devlet koruması istediği kaydedildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan, Diyarbakır Valiliği, 3 polis memurunun şehit olmasına neden olan kazayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Mardin istikameti Ovabağ Kavşağı 3. kilometresinde bugün saat 10.55 sıralarında meydana gelen kazada, ters yöne giren 34 UK 9785 plakalı aracın, güvenlik görevini yapmakta olan 21 FU 214 plakalı otomobile çarpması sonucu araçta bulunan Ahmet Yıldırım, Ömer Mercimek ve Sıdkı Kara şehit olmuşlardır. Kazada yaralanan diğer araç sürücüsünün tedavisi Devlet Hastanesi’nde devam etmektedir. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm Emniyet teşkilatımıza başsağlığı dileriz” denildi.

CENAZELER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Diyarbakır'daki trafik kazasında yaşamını yitiren 3 polis memurunun cenazeleri, İl Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Polis memurları Ahmet Yıldırım, Ömer Mercimek ve Sıdkı Kara'nın cenazeleri, İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, törende yaptığı konuşmada, canları, acıları ve üzüntülerinden çok aziz vatanı, milleti ve halkı düşüneceklerine söz vermiş şerefli bir teşkilatın mensupları olduklarını söyledi.

CENAZEDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Yıldırım, Mercimek ve Kara'ya Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Böğürcü, "Halkımıza hizmet etmeye ve kutsal bir mesleğin ifası için her türlü her şartta ve her zorlukta görevimizi yerine getirmeye yemin eden meslektaşlarımızı elim bir trafik kazası sonucu kaybetmenin acısı derinden hissedilmektedir. Ruhları şad olsun" dedi.

Ahmet Yıldırım'ın 1 yaşındaki oğlunun, babasının fotoğrafını öpmesi, törene katılanları duygulandırdı.

Daha sonra cenazeler, memleketlerine gönderildi.

Törene, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, daire müdürleri ve askeri erkanın yanı sıra olayda yaşamını yitiren polislerin aileleri katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?