Karşıt iki grup arasında gerginlik

Ankara Kızılay'da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve yönetimini protesto eden Suriyeli vatandaşlarla, Esad yanlısı Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup karşı karşıya geldi.

Karşıt iki grup arasında gerginlik
Karşıt iki grup arasında gerginlik
GİRİŞ 13.10.2012 17:21 GÜNCELLEME 13.10.2012 17:21

İki grup arasında arasında slogan savaşı yaşandı. Gruplar arasında arbede çıkmaması için çevik kuvvet ekipleri yoğun önlem aldı.

Türkiye'de yaşayan bir grup Suriye vatandaşı, Kızılay'da biraraya gelerek Esad karşıtı protesto gösterisi düzenledi. Protestonun sürdüğü sıralarda ellerinde Türk bayrağı taşıyan TGB üyesi bir grup, Esad ve yönetimine destek sloganları attı. TGB üyesi 30 kişilik grup, Suriyeli gruba "ABD'nin uşağı muhalifler", "Özgür Suriye Ordusu Ankara'dan defol", "Suriye kardeştir, muhalifler kalleştir" sloganları atarken, Suriyeli grup ise TGB'li gruba, "Suriye-Türkiye kardeştir, Beşar katildir", "Katil Beşar Suriye'den defol" sloganlarıyla karşılık verdi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri sloganlarla birbirlerine karşılık veren iki grup arasına barikat kurdu.  Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun önlem aldığı protestolar sırasında slogan savaşı yaşanırken, iki grupta ayrı ayrı basın açıklaması yaptı.   Beşar Esad karşıtı göstericiler yaptıkları açıklamada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve yönetimini protesto etti.

Esad ve yönetiminin Suriye halkına şiddet uyguladığı dile getirilen açıklamada Esad'ın biran önce gitmesi gerektiği belirtildi. Esad rejiminin sınırları aşarak Türkiye'de de can aldığını belirten konuşmacı "Esad'ın Türkiye'ye karşı yapmış olduğu saldırıları ve 18 aydır Suriye halkına yönelik gerçekleştirdiği katliamları kınıyoruz.ö Dedi Suriyeli grubun ardından açıklama yapan TGB'li grup ise eylem yapan Suriyelilere tepki gösterdi. Hatay ve Şanlıurfa'dan ambulanslarla muhaliflere silah taşındığını söyleyen grup üyesi, Suriye'de patlatsınlar diye bombaların verildiğini söyledi. Suriye halkının Amerika'nın da, İsrail'in de hiç beklemediği bir direniş gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, "Suriye halkı, Suriye'nin meşru yönetimi etrafında kenetlenmiş durumda ve vatanını savunuyor. O yüzden '15 günde gider' denilen Esad halen rejimde." dedi.

İki grupta yaptıkları basın açıklamasının ardından polis ekiplerinin yoğun önlemleri arasında Kızılay'dan ayrıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!
İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi