Patlıcanların altından 113 kilo eroin çıktı

Kapıkule Gümrük Kapısı'nı kullanarak Bulgaristan'a çıkış yapmak isteyen sebze ve meyve yüklü TIR'ın dorsesindeki patlıcan kolilerinin içine gizlenmiş 113 kilo 94 gram eroin yakalandı.

GİRİŞ 18.10.2012 14:48 GÜNCELLEME 18.10.2012 16:25

Olayla ilgili 4 kişi tutuklandı.Türkiye'den çıkış yapmak üzere geçtiğimiz hafta Kapıkule Gümrük sahasına gelen sürücüsü ve plakası açıklanmayan sebze ve meyve yüklü TIR, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Edirne Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphe üzerine X-Ray taramasına sevk edildi. TIR'ın dorsesinde yoğunluk tespit edilmesi üzerine hangara çekilen TIR detaylı aramaya alındı.

Narkotik dedektör köpeği 'BONY'in içinde patlıcan olan kolilere aşırı tepki vermesi üzerine ekipler kolileri açtı ve patlıcanların altına gizlenmiş 217 pakette piyasa değeri 6 milyon 758 bin lira olan 113 kilo 94 gram eroin ele geçirildi. Türk sürücü gözaltına alınırken, soruşturma kapsamında 3 kişi da yakalandı. İfadelerinin ardından mehkemeye sevk edilen 4 kişi 'Uyuşturucu kaçakçılığı yapmak' suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı